Σημειο αναφορας το Fanari Festival

Το παραλιακό μέτωπο του δήμου Κομοτηνής για τρεις μέρες φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας

Ξεκινά την Παρασκευή, για τέταρτη χρονιά, έχοντας καταστεί πλέον θεσμός του καλοκαιριού της Ροδόπης, το Fanari Festival 2019, το οποίο για ακόμα μια χρονιά φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες από όλη τη Θράκη και όχι μόνο για να γνωριστούν με τις μοναδικές παραλίες και το φυσικό κάλλος της παραλιακής περιοχής του Δήμου Κομοτηνής.
 
Για το φεστιβάλ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.
 

Καθιερώθηκε πλέον το Φεστιβάλ

 
Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά που η ΔΚΕΠΠΑΚ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού, μετά από πρόταση της δεύτερης και την οικονομική υλοποίηση της πρώτης, πραγματοποιεί το φεστιβάλ στο Φανάρι, σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, τονίζοντας πως από την αρχή ήταν στόχος τους να κάνουν πιο γνωστές τις παραλίες της Ροδόπης και ιδιαίτερα του Δήμου Κομοτηνής.
 
«Αυτό που είχαμε σαν στόχο, να καθιερώσουμε το φεστιβάλ, το έχουμε καταφέρει, γιατί ο κόσμος ανταποκρίνεται και συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια  » ανέφερε.
 
Τα τρία προηγούμενα χρόνια, παρά το ότι είχαμε ζητήματα και με τις καιρικές συνθήκες, ο κόσμος που παρακολούθησε τις συναυλίες ξεπέρασε τους 5.500 επισκέπτες, με τους αρμοδίους του δήμου να φιλοδοξούν πως φέτος θα αυξηθούν αν όλα πάνε καλά μιας και έχουν δει ανταπόκριση από το κοινό μετά την ανακοίνωση των σχημάτων.
 
Τόνισε δε πως από αυτό το τριήμερο η περιοχή βλέπει μια σημαντική άνοδο της κίνησης, δείχνοντας την ανταποδοτικότητα του φεστιβάλ, ενώ και η διοργάνωση του Φεστιβάλ κοστίζει σχετικά λίγο στην ΔΚΕΠΠΑΚ, γύρω στις 7-8.000 ευρώ.
 
Μέσα από το Φεστιβάλ δε δίνεται η ευκαιρία και σε μικρότερα, τοπικά σχήματα, να αναδειχθούν.
 

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός

 
Το φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, σημείωσε η κ. Στογιαννίδου, που ξεκίνησε γιατί θεώρησαν πως με μια τέτοια μεγάλη μουσική διοργάνωση θα μπορούσαν να καταστήσουν ακόμα πιο γνωστό το Φανάρι και την ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου πιο αναγνωρίσιμη και επισκέψιμη από κατοίκους όχι μόνο της Ροδόπης αλλά και των γύρω περιοχών.
 
Έτσι το Φεστιβάλ ξεκίνησε και συνεχίζεται με τη βοήθεια και τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ και της τοπικής κοινωνίας του Φαναρίου, πέτυχαν τον στόχο τους, και προσπαθούν κάθε χρόνο να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα, και σε επισκεψιμότητα και σε διαφήμιση της περιοχής.
 
«Θέλω να πιστεύω πως τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τους ντόπιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη και τον οικισμό Φαναρίου αλλά και ευρύτερα, γιατί έχουμε επισκέπτες από τις άλλες περιοχές και κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται ακόμα πιο ζωντανό» ανέφερε.
 
Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο  την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με ενέργειες και κινήσεις που έχουν να κάνουν και με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και των εκτάσεων που βρίσκονται στην περιοχή του Φαναρίου.
 
 
Παράλληλα η κ. Στογιαννίδου αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις για να εμπλουτιστεί περισσότερο το Φεστιβάλ, τις οποίες θέλουν όμως να αναπτύξουν την επόμενη περίοδο ώστε να γίνουν κατάλληλα.
 

Το πρόγραμμα


 
Συνοπτικά το πρόγραμμα του Fanari Festival 2019:

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Νίκος Πορτοκάλογλου

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.

Η παράσταση αυτή, με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά», ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Συμμετέχουν: Steve Tesser (κιθάρα, τραγούδι) – Αγάπη Διαγγελάκη (τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά)

Μαζί τους οι: Βύρων Τσουράπης (μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι), Ηλίας Λαμπρόπουλος (βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι), Άκης Αμπράζης (μπάσο, κρουστά), Φίλιππος Σπυρόπουλος (κρουστά, τύμπανα)

Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης. Τον σχεδιασμό του φωτισμού επιμελήθηκε ο Φίλιππος Τρέπας.

Opening Act: Balkanatolia

Η μουσική ομάδα ..Βαλκανατόλια.. δημιουργήθηκε το 1995 ως τριμελές μουσικό σχήμα (με το όνομα Deishim), καταθέτοντας την δική του μουσική αντίληψη πάνω στην παραδοσιακή μουσική των πολιτιστικών ομάδων που ζουν στην Θράκη. Το 1996 ο δρόμος τους συναντήθηκε με αυτήν του Θρακιώτη τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, με τον οποίο ξεκίνησαν μια συνεργασία που κράτησε μέχρι το 2001.
 Οι 7-μελής πια ..Βαλκανατόλια.., σήμερα συνεχίζουν ανεξάρτητοι την πορεία τους, στοχεύοντας σε μια περιπλάνηση στις παραδοσιακές μουσικές και τα ηχοχρώματα των Ανατολικών Βαλκανίων από μια σύγχρονη ματιά. Στην αναζήτηση αυτή ανακαλύπτουν τις κοινές ρίζες της Βαλκανικής-Ανατολικής μουσικής, που μπορεί να ενώσει τα αισθήματα των ανθρώπων με την κοινή γλώσσα της μουσικής.
 

Σάββατο 22 Ιουνίου

Νατάσα Θεοδωρίδου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της, σε μια καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η Νατάσα με καλοκαιρινή διάθεση και το πλούσιο ρεπερτόριό της πλήρες διαχρονικών επιτυχιών παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πλημμυρισμένο με συναισθήματα , δυνατές στιγμές και έντονες καλοκαιρινές μυρωδιές.
Μια περιοδεία που….μας αφορά όλους στην οποία η Νατάσα θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο της μέσα από τις μοναδικές της ερμηνείες και την ασυναγώνιστη επαφή της με το κοινό.

Opening Αct: Δημήτρης Χριστοδουλάκης

O Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Πήρε το μικρόβιο του τραγουδιού από τον πατέρα του ο οποίος ήταν γνωστός τραγουδιστής της περιοχής και από την ηλικία των 18 άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές. Εχει εμφανιστεί δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Φανή Δρακοπούλου και μεγάλες πίστες της Θεσσαλονίκης αλλά και στην επαρχία(Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, κ.α.). Κορυφαία στιγμή στην πορεία του ήταν η εμφάνιση στο rising star με την ομάδα του Αντώνη Ρέμου αλλά και η επιλογή του τελευταίου του τραγουδιού με τίτλο «Zήτημα Ζωής» από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς ¨ Το Τατουάζ¨ να συμπεριληφθεί σε σκηνή της δημοφιλούς σειράς. Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης έχει ηχογραφήσει και οπτικοποιήσει 5 τραγούδια (Χαράματα, Μην της πείτε, Θα σου λείψω, Πώς να μην σ’αγαπώ, Ζήτημα Ζωής) και ανήκει στο δυναμικό της Prime Productions του Κυριάκου Παπαδόπουλου.
 
Κυριακή 23 Ιουνίου

Ελένη Φουρέιρα

H «βασίλισσα» της ελληνικής pop σκηνής που «μαγεύει» όλη την Ευρώπη!

Η Ελένη Φουρέιρα, η «βασίλισσα» της ελληνικής pop σκηνής, έχει το δικό της μοναδικό τρόπο να παρασύρει το κοινό, με το όνομά της να έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα και να «μαγεύει» όλη την Ευρώπη!

Στο πλαίσιο της πολύμηνης sold out περιοδείας της, με ημερομηνίες και σταθμούς που αυξάνονται διαρκώς, έχει εμφανιστεί, τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και σε χώρες όπως η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ισλανδία, το Ισραήλ, η Ρουμανία και η Ολλανδία.

Παράλληλα, τα hits της είναι από τα πιο αγαπημένα του κοινού και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στα charts, τα digitalstreams και το YouTube.

Μαζί της ο πολυδιάστατος και ταλαντούχος καλλιτέχνης με τη διαρκώς ανοδική πορεία Αναστάσιος Ράμμος.

Ο Αναστάσιος Ράμμος είναι ο πολυδιάστατος και ταλαντούχος καλλιτέχνης της νέας γενιάς, με διαρκώς ανοδική πορεία κα ιμοναδικά live που ξεσηκώνουν το κοινό!
Από τα πρώτα του βήματα έχει ξεχωρίσει! Αφότου κέρδισε το διαγωνισμό Jumping Fish τo 2017, μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες, όπως τα «Ταξιδιώτης», «Όλα Στιγμές (Φάλαινες)», «Όλα Μου Τα Μυστικά», «Τα Καλά Παιδιά» και το πιο πρόσφατο «Τ’ Αστέρια Μου». Παράλληλα, έχει γράψει επιτυχίες άλλων τραγουδιστών όπως το «Αν Με Δεις Να Κλαίω» το οποίο ερμήνευσε μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και βραβεύτηκε ως ντουέτο της χρονιάς και το «Καλημέρα» του Σάκη Ρουβά με τον οποίο έκανε μία μοναδική εμφάνιση στο stage των βραβείων MAD VMA.

Opening Αct: Dj Anestis Menexes

Ο Dj Ανέστης Μενεξές ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 15 ετών. Έχει παίξει σε αρκετά Bar Clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε μερικά από τα καλύτερα στέκια της Θεσσαλονίκης (Coral, Stay.bar, Bedroom Club,Room 63, Stage Live,Times, Cabana, Λευκή Άμμο, κλπ). Ασχολείται με παραγωγές remix και ραδιόφωνο καθώς κάνει κάθε βδομάδα δύωρα Live Mix Set για 60 ραδιόφωνα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης συμμετέχει σαν guest dj σε Live Stages με γνωστούς καλλιτέχνες όπως Πέτρος Ιακωβίδης, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαλού, Γιώργος Γιαννιάς, κλπ.

Info
 

Ώρα Προσέλευσης: 20:30 / Ώρα Έναρξης:21:00 (Opening act)
Τιμές Εισιτηρίων
Παρασκευή 21 Ιουνίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Νίκος Πορτοκάλογλου: Είσοδος 14/ προπώληση 12
Σάββατο 22 Ιουνίου Νατάσα Θεοδωρίδου: Είσοδος 14 / προπώληση 12
Κυριακή 23 Ιουνίου Ελένη Φουρέιρα: Είσοδος 14 / προπώληση 12 ευρώ
Εισιτήριο τριημέρου: 30 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:
Φανάρι Κομοτηνής: Hotel Fanari,
Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7), ΔΚΕΠΠΑΚ (Κούλογλου 14),
Ξάνθη: Studio Italos(Τσιμισκή 10)
Αλεξανδρούπολη: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη (Ανδριανουπόλεως και Καβύρη Γωνία)
Χρυσούπολη Καβάλας: κατάστημα La Bellezza (Αγ. Δημητρίου 1)
Καβάλα: Αερικό café bar (Ερυθρού Σταυρού 12)
Δράμα: κατάστημα Γρανάζι (Γ. Παπανδρέου 21)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.