Ετοιμη η τελικη προμελετη για το νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Παρουσιάστηκε στο ΚΠΙΣΝ από τον Ιταλό Αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, με την διαδικασία να προχωρά μέσα στο χρονοδιάγραμμα

Το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, από τον Ιταλό Αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο η τελική προμελέτη του έργου «Κατασκευή νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής – Σταύρος Νιάρχος».
 
Η παρουσίαση έγινε ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, της τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας  BETA PLAN, καθώς και ενδιαφερόμενων μηχανικών και άλλων επιστημόνων για το έργο.
 

Να υπενθυμίσουμε πως στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της προμελέτης, είχε γίνει συνάντηση ενημέρωσης στην Κομοτηνή για το Νοσοκομείο με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
 
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κομοτηνής Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης, τη  συγκεκριμένη ημέρα λόγω υποχρεώσεων του στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, όπου έγινε η ολοκλήρωση της διασυνοριακής συνεργασίας του Διακρατικού Προγράμματος INTERREG παρουσία του Υπουργού και της Υφυπουργού Υγείας της Βουλγαρίας, μετέβη στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου, όπου και είχε αναλυτική ενημέρωση από μηχανικούς του Γραφείου του Αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, καθώς και από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σχετικά με την πρόοδο των μελετών του Έργου. 

Γιώργος Φιλιππίδης «Θα συμβάλλω ώστε να μην πάει ούτε μέρα πίσω το αυστηρό χρονοδιάγραμμα κατασκευής» 

Ο ίδιος δήλωσε στον ΠτΘ:
 
«Εκφράζω για ακόμα μια φορά τον ενθουσιασμό μου για το μεγάλο αυτό έργο της κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος. Ένα έργο πρότυπο όχι μόνο για τη Ροδόπη και τη Θράκη μας, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε φορά που ενημερώνομαι για την πρόοδο του τεράστιου αυτού έργου η ικανοποίησή μου και ο ενθουσιασμός μου γιγαντώνονται. Όπως έχω πει η Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου ήταν η καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση που μπορούσε να τύχει για το Νομό Ροδόπης, προκειμένου το όνειρο πολλών ετών για την κατασκευή ενός σύγχρονου Νοσοκομείου να είναι σήμερα μία πραγματικότητα για την περιοχή μας.
 
Στα νέα σχέδια που παρουσιάστηκαν είδαμε μέσα από φωτορεαλιστικές εικόνες πως θα είναι το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής κατά την παράδοσή του στα μέσα του 2024. Ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα ενεργειακά αυτόνομο, με καινοτόμο ιατροτεχνολογικό και ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό, με απίστευτες ανέσεις για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια μόνο, με έντονα τα υλικά του γυαλιού και του ξύλου παντού όπως ακριβώς και το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ, με πρότυπα συστήματα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας και με μοναδικά  πληροφορικά συστήματα εσωτερικής και εξωτερικής ηλεκτρονικής διασύνδεσης. Ένα πράσινο Νοσοκομείο, οικολογικό, με έντονο φυσικό περιβάλλον να το περιτειχίζει εσωτερικά και εξωτερικά με θεραπευτικούς κήπους, καθώς σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις της ιατρικής το φυσικό περιβάλλον δρα θεραπευτικά στην πορεία εξέλιξης και αποκατάστασης της υγείας των ασθενών, αλλά και στην πρόληψη των εργαζομένων από φαινόμενα επαγγελματικής εξουθένωσης και εργασιακής εξάντλησης. Στο νέο Νοσοκομείο επίσης θα υπάρχουν κλινικές που δεν λειτουργούν μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς και αμφιθέατρο και βοηθητικές αίθουσες για τις μετεκπαιδεύσεις του προσωπικού και άλλα επιστημονικά σεμινάρια.         
 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενους και συγκινημένος που συμμετείχα μέχρι σήμερα στην έγκριση της μεγάλης αυτής Δωρεάς, στην εφαρμογή της και στην ολοκλήρωση της προμελέτης του μεγάλου αυτού έργου.  Δηλώνω ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και θα βοηθήσω με την εμπειρία που απέκτησα μέχρι σήμερα την επόμενη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ώστε να μην πάει ούτε μέρα πίσω το αυστηρό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και η κατασκευή να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό τον Ιούνιο του 2024». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.