Η «Νεα Δημοκρατια» ξανα κυβερνηση με ποσοστο 39,8%

«Παρών» και την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ που «κράτησε» με ποσοστό 31.56%
  • «Μέσα» η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη
  • Εκτός Βουλής μετά από μία 7ετία η Χρυσή Αυγή
  • 42,08% η αποχή: Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της μεταπολίτευσης

 
 «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, στη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου έφερε την Νέα Δημοκρατία σε θέση κυβέρνησης με ποσοστό 39,85%  και 158 έδρες στο νέο Κοινοβούλιο.
 
Με το ποσοστό της αποχής να καταγράφει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υψηλά ποσοστά που άγγιξαν το 42,08% – δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της Μεταπολίτευσης, μετά τις εκλογές του 2015-  ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται πλέον στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνοντας μεν την μάχη των εθνικών με ποσοστό 31,53% και 86 έδρες, κερδίζοντας όμως το στοίχημα της μονοψήφιας διαφοράς και της διατήρησης των δυνάμεών του σε σχέση και με το ποσοστό των πρόσφατων ευρωεκλογών.
 
Τις δυνάμεις του συγκριτικά με την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου διατήρησε και το Κίνημα Αλλαγής το οποίο πέτυχε τον στόχο του 8,10%- κερδίζοντας 22 έδρες- ποσοστό ωστόσο το οποίο δεν ικανοποίησε το πρόταγμα της «ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών» που είχε θέσει η ηγεσία του, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά στις πρώτες τις δηλώσεις επί του εκλογικού αποτελέσματος έκανε λόγο για «θετικό αποτέλεσμα που δημιουργεί δυναμική προοπτική».
 
Το ΚΚΕ κατάφερε επίσης να διατηρήσει τα ποσοστά του, συγκεντρώνοντας το 5,30% των ψήφων που ισοδυναμούν με 15 έδρες, ενώ την είσοδό τους στην Βουλή πέτυχαν τόσο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,70% και 10 έδρες όσο και το «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη με ποσοστό 3,44% και 9 συνολικά έδρες.
 
Η θετικότερη έκπληξη της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης αφορά στην Χρυσή Αυγή και την μη είσοδό της στο νέο Κοινοβουλίου, μετά από μία 7ετία Κοινοβουλευτικής παρουσίας, καθώς δεν κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα του 3% μένοντας στο 2,93%.
 
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την καθιερωμένη τελετή παραλαβής – παράδοσης του πρωθυπουργικού γραφείου. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί… επί του εκλογικού αποτελέσματος
 
Κυριάκος Μητσοτάκης «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» 

«Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις από την Πειραιώς αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ξεκάθαρη ετυμηγορία» του ελληνικού λαού για «ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει». «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο ίδιος για να σημάνει όπως επέμεινε την αρχή ενός δύσκολου αλλά όμορφου αγώνα.
 
«Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί. Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης» σημείωσε για να καταλήξει ευχαριστώντας «μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας».
 
Λίγα λεπτά αργότερα εξερχόμενος των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ξανακάναμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη παράταξη. Όχι μόνο για αυτούς που μας ψήφισαν. Αλλά για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Χρέος μας είναι να ενώσουμε όλους τους Ελληνες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης της χώρας». 

Αλέξης Τσίπρας «Το 32% μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης» 

Ως «εντολή μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ –  Προοδευτική Συμμαχία μετέφρασε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά και την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
 
Ο κ. Τσίπρας μετέβη λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ της 7ης Ιουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο απ’ όπου αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει καθαρή νίκη στη ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο πως σε καμία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα αυτό δεν ισοδυναμεί με στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρών για να προστατεύει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας» 

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή. Με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνοντας πως και την επόμενη ημέρα «θα είμαστε εδώ, ισχυροί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτρέψουμε φαινόμενα ρεβανσισμού και εκδικητικότητας απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων», διαβεβαιώνοντας πως από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, δυναμικά, θα δίνει το «παρών» για να προστατεύει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. 

«Αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία με το κεφάλι ψηλά» 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση του επισημαίνοντας πως «πριν 4,5 χρόνια αναλάβαμε τη διακυβέρνηση σε μια οριακή στιγμή για τον τόπο. Με άγνοια κινδύνου ενδεχομένως, αλλά με μεγάλη πίστη στις δυνάμεις του λαού μας. Πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά, πάντα με το κεφάλι ψηλά. Και σήμερα πάλι με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Με το κεφάλι ψηλά γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε», για να προσθέσει πως εν αντιθέσει με τα όσα παρέλαβε ο ίδιος το 2015, ήτοι μία χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με άδεια ταμεία, με 28% ανεργία και μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε συνθήκες φτώχειας και κρίσης, «σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο».
 
 «Για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ πήραμε δύσκολες αποφάσεις και αναλάβαμε βαρύ πολιτικό κόστος, το οποίο και σήμερα πληρώνουμε» υπογράμμισε για να  τονίσει έπειτα πως «η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δουλέψουμε, δε, σκληρά και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε να αποδειχθεί και πρόσκαιρη».
 
Όσο για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που τον φέρνει στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για ένα ποσοστό «που μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν είναι δάνειο, αλλά εντολή μετασχηματισμού μας με γοργά βήματα, από ένα κόμμα με τεράστια αναντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων σε μια μεγάλη παράταξη, σε ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό, προοδευτικό κίνημα με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς στον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς θα σφυρηλατήσουμε το επόμενο διάστημα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

«Θα είμαστε, λοιπόν, εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα» 

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου», ανέφερε δείχνοντας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα κλείνει για εμάς, για μένα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος. Θα αποτιμήσουμε συλλογικά και με νηφαλιότητα και τα σωστά και τα λάθη που κάναμε. Και δεν θα αρνηθούμε -και δεν αρνηθώ και προσωπικά- όπως έκανα πάντα, να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Όχι, όμως, για να κοιτάμε διαρκώς στο χθες, αλλά για να κοιτάξουμε μπροστά. Και με τις απαραίτητες τομές, όπου χρειάζονται, να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη δύναμη. Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος αγωνίζεται ξέρει να κερδίζει ξέρει και να χάνει. Κυρίως, όμως, μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Θα είμαστε, λοιπόν, εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Φώφη Γεννηματά «Το ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του» 

«Το Κίνημα Αλλαγής, με βαθιές ρίζες στον λαό, θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του, ως φορέας της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά επί του εκλογικού αποτελέσματος.
 
Ο αγώνας συνεχίζεται με βάση τα νέα δεδομένα, υπογράμμισε η ίδια τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, ως προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθερά στις αρχές της εθνικής συνεννόησης.
 
Όπως σημείωσε, «οι πολίτες ψήφισαν για να τελειώσει η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έφερε τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης».
 
Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε «τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, τους υποψήφιους μας, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν μια άνιση μάχη, αλλά με θετικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής», τονίζοντας πως «με τον αγώνας τους διέψευσαν τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής». 

Δημήτρης Κουτσούμπας «Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης» 

«Ευχαριστούμε όλους όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Επίσης, όσους συμπορεύθηκαν με το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά του αν και ανήκαν παλιότερα σε άλλους πολιτικούς χώρους, συνεχίζοντας μια ανάλογη συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας, «η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης».
 
«Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν ένα μήνα, αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική αλλαγή χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης» συνέχισε ο ίδιος εξηγώντας πως «στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Ωστόσο όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως είναι η ΝΔ», για να σημειώσει ως θετικό το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποχωρεί σημαντικά σε ψήφους και σε ποσοστά, μένοντας από ό,τι εκτός Βουλής. 

«Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολειά και στις σχολές» 

«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές» ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ για να υπογραμμίσει πως «η νέα ΚΟ με το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια για την προώθηση, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολειά και στις σχολές για την οργάνωση των αγώνων, για να εμποδιστούν αντιλαϊκά νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσων υποφέρουν». 

Κυριάκος Βελόπουλος «Θα δουλέψουμε όλοι μαζί οι Έλληνες για να πετύχουμε το ακατόρθωτο» 

«Υπεύθυνη και λογική αντιπολίτευση θα ασκήσει η Ελληνική Λύση στη Βουλή» τόνισε με την σειρά του ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, στο μήνυμά του επί του εκλογικού αποτελέσματος ευχαριστώντας όσους εμπιστεύτηκαν το κόμμα του στις εκλογές.
 
«Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση, θέλω να τους πω ότι αυτό που εγγυούμαστε είναι ότι δεν θα τους διαψεύσουμε» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως «δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να τα κάνουμε μαντάρα, μπαίνουμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια πέρασε Γολγοθά».
 
Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του και στο πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο, όπως είπε, ετοιμάστηκε με πολύ κόπο για να προσθέσει πως «μπορούμε να διδάξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί οι Έλληνες για να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί». 

Γιάνης Βαρουφάκης «Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους» 

«Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια» δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών .
 
Ο κ. Βαρουφάκης συνεχάρη τη ΝΔ για τη νίκη της, για να θυμίσει όμως πως  «η σημερινή ψήφος είναι αρνητική, δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ΟΧΙ, και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».
 
Δυστυχώς, συνέχισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο» για να δεσμευτεί ότι «τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».
 
«Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε για να ευχαριστήσει όσους ψήφισαν το ΜέΡΑ25 αλλά και όσους δεν το ψήφισαν υποσχόμενος ότι «ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.