700 νεοι τιτλοι «καταφτανουν» στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η ανανέωση των συλλογών

Ολοκληρώνεται την περίοδο που διανύουμε η αγορά βιβλίων και η ανανέωση των συλλογών της βιβλιοθήκης για το 2019, ενώ από το Σεπτέμβριο οι υπεύθυνοι θα μελετήσουν και περεταίρω τρόπους εμπλουτισμού των συλλογών της δημοτικής βιβλιοθήκης.
 
Συνολικά η αγορά των βιβλίων κόστισε περίπου 7.500 ευρώ, και έγινε μετά από διαγωνισμό με την προμήθεια περίπου 700 τίτλων να πραγματοποιείται από 2 βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής.
 
Ανάμεσα στα βιβλία υπάρχει και ξένη και ελληνική λογοτεχνία, καθώς και βιβλία ιστορίας, λαογραφίας, φιλοσοφίας και ψυχολογίας, καθώς και ποίηση, ενώ προμηθεύονται και σημαντικό αριθμό παιδικών βιβλίων.
 

Η παραλαβή αυτών των βιβλίων γίνεται σταδιακά, όμως η Δημοτική Βιβλιοθήκη αναρτά τις νέες παραλαβές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τα νέα βιβλία που αγοράστηκαν.
 
Πολλά από τα βιβλία είναι νέες εκδόσεις, ενώ προσπαθούν όσο μπορούν να καλύπτουν και βιβλία τοπικών συγγραφέων, παρόλο που οι περισσότεροι ήδη από την έκδοσή τους, προσφέρουν τα βιβλία τους, ως δωρεές, στη Δημοτική βιβλιοθήκη.
 
Να σημειώσουμε τέλος ότι συνεχίζουν συμπολίτες μας να φέρνουν βιβλία, τα οποία δεν θέλουν πια να κρατήσουν, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα οποία επίσης βοηθούν σημαντικά στον εμπλουτισμό των συλλογών της, και τα οποία βοηθούν να διαχυθεί η γνώση σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.