Η γιορτη της πολυπολιτισμικοτητας επιστρεφει για 12η χρονια

Cosmopolis - Kavala Ethnic Festival 18 με 21 Ιουλίου

Μια γιορτή της πολυπολιτισμικότητας, της γνωριμίας και του αλληλοσεβασμού! Πρόκειται να γίνει στα τέλη Ιουλίου στην Καβάλα για 12η χρονιά. Ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ που συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, μέσα σε 4 ημέρες και αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά για όλη τη χώρα.

Το φεστιβάλ Cosmopolis – Kavala Ethnic Festival θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην παλιά πόλη της Καβάλας (χερσόνησος της Παναγίας) όπου για τέσσερις ημέρες, τα μέλη των συγκροτημάτων από τις 9 χώρες που φιλοξενούνται θα παρουσιάσουν σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού τους μέσω των χορών, της μαγειρικής, της μουσικής και του κινηματογράφου τους, ενώ παράλληλα μεγάλες συναυλίες στο επιβλητικό Φρούριο της Καβάλας και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το πολύχρωμο και πολυδιάστατο μωσαϊκό του Cosmopolis.

Η πολυμορφία αυτή βοηθάει στη βαθειά κατανόηση των πολιτισμών των φιλοξενούμενων χωρών και προάγει τη διεύρυνση του πνεύματος των πολιτών, καθιστώντας την Καβάλα σημαντική κοιτίδα πολιτισμού.

Αυτή τη χρονιά στο Cosmopolis festival θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα από εννιά χώρες: Κίνα, Βραζιλία, Παναμάς, Ουκρανία, Κολομβία, Ουγγαρία, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας,  ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Σύρος. 

Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τους. Παράλληλα με τους χορούς οι φιλοξενούμενες χώρες παρουσιάζουν κάθε μέρα παραδοσιακά πιάτα τα οποία μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του φεστιβάλ στο υπαίθριο εστιατόριο που στήνεται στην παλιά πόλη.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και θα συμμετέχουν:
Alpha Blondy & The Solar System    
Dub Fx feat. Mr Woodnote
The Skatalites  
Mad Professor    
The Rumjacks
Villagers of Ioannina City
47SOUL  
Thrax Punks 

Από το σύνολο των εκδηλώσεων ξεχωρίζει και το Παιδοcosmopolis, μια σειρά από εκδηλώσεις με δραστηριότητες για παιδιά όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα. Πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν τις κεντρικές εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ, όπως: περίπτερα street bazaar για πώληση τοπικών προϊόντων των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.α.

Info
Το Cosmopolis θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ www.cosmopolisfestival.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.