Ο Ιωακειμ Ιωακειμιδης «ξαναχτυπα» με το «Μυστηριο στο Chamonix Mont Blanc»

25 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων

«Μυστήριο στο Chamonix Mont Blanc» τιτλοφορείται η νέα παράσταση που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Ροδόπης στις 25 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων σε σκηνοθεσία, μετάφραση και απόδοση κειμένου Ιωακείμ Ιωακειμίδη. 

Το έργο 

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ με φόνους και κωμικό μπουλβάρ που διαδραματίζεται σε ένα θέρετρο των Άλπεων, το Chamonix Mont Blanc.
Tα στοιχεία που συνδυάζει η παράσταση είναι ίντριγκα, παρεξηγήσεις, μυστήριο και φυσικά… χιούμορ.
 
Το τέλος του «Chamonix Mont Blanc» είθισται να μένει  εφτασφράγιστο μυστικό ήδη από τη δεκαετία του ’60,  όταν το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι κάνοντας διά­σημο  εν μια νυκτί τον συγγραφέα του Ρομπέρ Τομά (1927-1989),  γνωστότερο σήμερα για το αμέσως επόμενο έργο του  «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται» (1961). 
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστικό της παράστασης για αυτό…ΜΗΝ το πείτε στους φίλους σας… 

Η υπόθεση 

Η υπόθεση του «Chamonix» μας ταξιδεύει σε ένα ειδυλλιακό θέρετρο των Άλπεων.
 
Μια γυναίκα, η Χριστιάνα (Εμμανουέλα Καφετζοπούλου), η οποία βρίσκεται  εκεί για διακοπές με τον σύζυγό της Κυριάκο, δηλώνει στην τοπική  αστυνομία την εξαφάνισή του.  Έπειτα από τρεις ημέρες, κι ενώ η αστυνόμος (Χρύσα Αδαμακοπούλου) της ανακοινώνει ότι οι  έρευνές της απέβησαν άκαρπες, εμφανίζεται ένας άντρας  (Γιώργος Ζευτερίδης) ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο σύζυγός της.  Εκείνη όμως δηλώνει πως της είναι εντελώς άγνωστος.
 
Ο γρίφος περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς μια παπαδιά, η κύρια Δάφνη (Τερψιθέα Χαριτοπούλου), ένας πελάτης του συζύγου της, ο Φίλιππος (Ιωακείμ Ιωακειμίδης) και μια νοσοκόμα, η Γκρατιάνα (Αλεξάνδρα Στρουμπή)  εμπλέκονται στην υπόθεση… Μολονότι το πρώτο μέρος κυλά  αμήχανα και προσχηματικά, κάνοντάς μας ουσιαστικά την παρουσίαση των  προσώπων, η σκηνή του πρώτου φονικού ανεβάζει κατακόρυφα την αδρεναλίνη και δίνει τις πρώτες ενδείξεις για το έξυπνο παιχνίδι γρίφων που διέπει το έργο του Τομά. 

Οι συντελεστές 

Βασισμένο στο έργο “Piege Pour Un Homme Seul” του Robert Tomas.
Σκηνοθεσία / Μετάφραση -Απόδοση Κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Παίζουν: Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, Χρύσα Αδαμακοπούλου, Γιώργος Ζευτερίδης, Τερψιθέα Χαριτοπούλου, Ιωακείμ Ιωακειμίδης, Αλεξάνδρα Στρουμπή
Σχεδιασμός Αφίσας – Προβολών: Κωνσταντίνος Κολάτσος
Φωτισμοί: Ορφέας Παπαδημητρίου
Παραγωγή: Λέσχη Κομοτηναίων – Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Παρατηρητής – Παρατηρητής Της Θράκης
 
Info
25 & 28 Ιουλίου στις 21:00 στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων
Ώρα προσέλευσης 20:45
Γενική Είσοδος 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.