Η κοινη λογικη, ο κ. Γαβρογλου και η κ. Κεραμεως

Απαρατήρητα

Τελικά δεν μπορούμε παρά να υποκύψουμε στον πειρασμό και να το γράψουμε. Κι αυτό γιατί πολύ προσβεβλημένοι αισθανθήκαμε από τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου όταν ο ίδιος έθεσε το θέμα της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στα άλλα προσβλητικά, αυτό που πολύ μας κόστισε ήταν η αποστροφή του ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ταυτίζεται στη συνείδηση των Θρακιωτών με στούντιο, διαμερίσματα και… σουβλάκια. Και, σαφώς, το Δημοκρίτειο συμβάλλει στην οικονομική διάσωση της Θράκης, πράγμα  που συμβαίνει και στις άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως όμως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι ο πνεύμονας μέσω του οποίου ανασαίνει η Θράκη. Πνευματικά και πολιτιστικά. Χωρίς το Δημοκρίτειο η Θράκη θα ήταν ημιθανής χρόνια τώρα, παρατημένη, στην άκρη της Ελλάδας, χιλιόμετρα μακριά από το Εθνικό Κέντρο, λησμονημένη, προ πολλού θα είχε σβήσει.
 
Τυχαίο είναι  που οι δυνάμενοι οικονομικά Κομοτηναίοι την εγκατέλειψαν νωρίς, από την εφιαλτικἠ δεύτερη βουλγαροκρατία, «ρίχνοντας μαύρη πέτρα» πίσω τους;
 
Αναλφάβητη, φτωχή, κακοποιημένη τότε, μεταπολεμικά, άρχισε να ανασαίνει με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, του Γεωργίου Γεννηματά στην οικονομία και του Γιώργου Παπανδρέου στην παιδεία,  και  την εφαρμογή πολιτικών που προέκυψαν από τη μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών για τη Θράκη.
 
Όσο για την νυν υπουργό Παιδείας την κ. Κεραμέως έχει ενδιαφέρον ότι στην απόφασή της να μην ιδρυθεί η τέταρτη νομική  συμπεριέλαβε επιχειρήματα σαν κι αυτά που λέγαμε εμείς εδώ οι πολλοί –φοιτητές, πανεπιστημιακοί, και άλλοι θεσμικοί, μεταξύ των οποίων και η πολιτική οικογένεια Χαρίτου– και εισπράτταμε χλεύη. Ήτοι  αυτό που πρωτίστως καταλαβαίναμε ότι με τόσους άνεργους και κακοπληρωμένους νομικούς μια τέταρτη νομική θα πολλαπλασίαζε το φαινόμενο…Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.