Ξεκινησε η τοποθετηση των ημιυπογειων καδων στην Κομοτηνη

Θα αντικαταστήσουν τους κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ημιυπόγειων κάδων στην Κομοτηνή, σε σημεία όπου θα αντικαταστήσουν δύο συμβατικούς τροχήλατους κάδους, με την τοποθέτηση κάδου πίσω από τη Δημοτική αγορά Κομοτηνής.
 
Το σχέδιο είναι να τοποθετηθεί ένας σημαντικός αριθμό κάδων σε όλη την πόλη, ξεκινώντας με 22 ημιυπόγειους κάδους των 1.500 λίτρων και 5 των 3.000 λίτρων.
 
Με το σύστημα αυτό της ημιυπόγειας σώρευσης των απορριμμάτων αναμένεται ο Δήμος να έχει εξοικονόμηση χώρου, αφού για την κάλυψη τόσο μεγάλου όγκου απορριμμάτων θα απαιτούνταν πολλαπλάσιος αριθμός των συνήθων τροχήλατων κάδων μηχανικής αποκομιδής (2 για τους μικρούς ημιυπόγειους και 4 για τους μεγάλους)
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε κάδος στο εσωτερικό του είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικής κατασκευής σάκο ο οποίος διαθέτει στο κάτω μέρος ειδικό πρόσθετο κάδο συλλογής υγρών από ενισχυμένο πολυαιθυλένιο, χωρητικότητας τουλάχιστον 120 λίτρων. Η ειδική αυτή διαμόρφωση για την συγκράτηση των υγρών, θα ανοίγει κατά την εκκένωση και τα υγρά θα εκκενώνονται στο απορριμματοφόρο. Ο μόνιμος σάκος θα είναι ισχυρής κατασκευής, έτσι ώστε να συγκρατεί το βάρος του όγκου απορριμμάτων, κατά την ανέλκυσή του από τον ημιυπόγειο κάδο.
 
Εντός των σάκων θα τοποθετούνται σακούλες πλαστικές μιας χρήσης, με μεγάλη αντοχή και ακρίβεια, κατάλληλων διαστάσεων, μέσα στις οποίες θα σωρεύονται τα απορρίμματα. O σάκος θα αδειάζει ανασύροντας τον από τον κάδο και θα διαθέτει ασφαλή μηχανισμό με σχοινί, το οποίο τραβώντας, θα ανοίγει το κάτω μέρος και θα εκκενώνονται τα απορρίμματα.
 
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι κάδοι, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται με τα νέα απορριμματοφόρα που έχει προμηθευτεί ο Δήμος Κομοτηνής, τα οποία διαθέτουν μηχανισμό για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.