Ο Ιασμος τιμησε τον Προφητη Ηλια

Με επιτυχία έκλεισε το εφταήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου

Τον Προφήτη Ηλία τίμησε όπως κάθε χρόνο ο Ίασμος, φέτος με ένα 7ήμερο εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, το οποίο παρά τις δυσκολίες που είχε δημιουργήσει η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας μια άλλη ατμόσφαιρα στον Ίασμο.


 
Οι εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο έθεσαν στο επίκεντρο τα παιδιά αλλά και αποτέλεσαν αφορμή για όλο το ντόπιο δυναμικό να αγκαλιάσει την εκδήλωση, με καλεσμένους τόσο από άλλες περιοχές της Ροδόπης αλλά και από τη Βουλγαρία, που έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στις εκδηλώσεις.
 

Παράλληλα οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου, με έργα των μελών του αλλά και έκθεση φωτογραφίας που παρουσίασε το έργο του τμήματος διαχρονικά.
 

Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε η ετήσια παράσταση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με χορούς Σαρακατσάνικους, Ποντιακούς, ανατολικορωμυλιώτικους χορούς ενώ τα παιδικά τμήματα ταξίδεψαν το κοινό στον Έβρο.
 

Παράλληλα υποδέχτηκαν το Βουλγαρικό χορευτικό συγκρότημα «Χορο» του Συλλόγου «Διαφωτισμός 1908» του Ζλάτογκραντ.
 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το γλέντι ανήμερα της γιορτής, που πραγματοποιήθηκε μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης και την έκτακτη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στην 3η γιορτή Τσίπουρου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.