Ντοπιοι αλλα και ξενοι γεμιζουν τα καταστηματα του Φαναριου

Βραδιές δροσιάς στη «ναυαρχίδα» του Τουρισμού της Ροδόπης

Με το καλοκαίρι, μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων, να έχει μπει ξανά για τα καλά στη ζωή μας, τα βράδια του αποτελούν αφορμή για έξοδο και αναζήτηση λίγης δροσιάς, μαζί με οικογένεια ή παρέα.
 

Και πουθενά δεν είναι αυτό πιο εμφανές από το Φανάρι, το οποίο αυτές τις ημέρες σφύζει από ζωή, με ντόπιους και ξένους να γεμίζουν τις παραλίες του τις ημέρες, και τα καταστήματά του τις νύχτες.
 
Έτσι  και το Σάββατο που πέρασε, ο κεντρικό δρόμος του Φαναρίου, που γίνεται πεζόδρομος τους καλοκαιρινούς μήνες, γεμίζει από τραπέζια και παρέες που χαίρονται την όμορφη νύχτα του καλοκαιριού.
 

Βούλγαροι και Ρουμάνοι κατακλύζουν αυτές τις ημέρες το Φανάρι, όμως στο δρόμο βλέπει κανείς και πολλούς ντόπιους, από όλη τη Ροδόπη, που βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν στο Φανάρι.
 
Έτσι με τον ήλιο να πέφτει, βγαίνουν έξω στις ταβέρνες και τα μαγαζιά που φιλοξενούν δεκάδες παρέες και οικογένειες που απολαμβάνουν το Ελληνικό καλοκαίρι, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν εδώ και χρόνια.
 

Μπορεί ο αριθμός των τουριστών να είναι μεγαλύτερος, μπορεί να έχουν προστεθεί μερικές γλώσσες στις επιγραφές και τα μενού, όμως και πάλι η νύχτα στο Φανάρι έχει τους δικούς της ρυθμούς, και τις δικές της σταθερές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.