Την αναστολη της καταβολης οφειλων προς τις ΔΟΥ για τους «πληγεντες» της προσφατης θεομηνιας ζητα ο Νικος Τσαλικιδης

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Την δυνατότητα παράτασης και αναστολής της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ, που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία στους  δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ζητά με επιστολή του προς τον  Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Στην σχετική επιστολή ο κ. Τσαλικίδης απαριθμεί τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία και αφορούν τόσο σε βασικές υποδομές αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης όσο και σε κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, για να επισημάνει πως οι συνέπειες αυτών είναι εξαιρετικά δυσμενείς και επιβαρύνουν ιδιαίτερα την κοινωνική και οικονομική ζωή στην Ροδόπη.

Για τους λόγους αυτούς μάλιστα ο ίδιος ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ έως και τις 10 Ιανουαρίου του επόμενου έτους για τους  Δήμους της Π.Ε. Ροδόπης.

Μάλιστα ο ίδιος σε συνέχεια της επιστολής είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βεσυρόπουλο , από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασε θετική απόκριση αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθεί άμεσα η απαιτούμενη διαδικασία για την  υπαγωγή και της ΠΕ Ροδόπης στο ευνοϊκό μέτρο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

 Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, επλήγη σημαντικά από την επέλαση των ακραίων καιρικών φαινομένων της 10ης Ιουλίου 2019. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία αφορούν τόσο σε βασικές υποδομές αρμοδιότητας της Π.Ε σε οικισμούς, όσο και σε κατοικίες κι επιχειρήσεις κατά τόπους. Ιδιαίτερα εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που σχετίζονται με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Ενδεικτικά των απωλειών στη φυτική παραγωγή, είναι και σχετικά στοιχεία που έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βάση των οποίων στη Ροδόπη, τα στρέμματα των καλλιεργήσιμων εδαφών που επλήγησαν υπολογίζονται σε 100.000.

Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 5241/15.7.2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας , κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, οι Δημοτικές Ενότητες Μαρώνειας και Σαπών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και η Δημοτική Ενότητα Ιάσμου του Δήμου Ιάσμου της Ροδόπης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση τους.

Οι συνέπειες της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων
στη Ροδόπη είναι εξαιρετικά δυσμενείς και επιβαρύνουν ιδιαίτερα την κοινωνική κ
αι οικονομική ζωή στον τόπο μας. Για τους παραπάνω λόγους και με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων, ζητούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020, στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας μας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.