Μηπως πρεπει να επικαιροποιηθει εκ νεου το αιτημα για ξενογλωσσο τμημα ανθρωπιστικων σπουδων;

Το ΔΠΘ από τρίτο όγδοο σε δυναμικότητα Πανεπιστήμιο στη χώρα λόγω... συγχωνεύσεων

Σαφώς και ξεκουραστήκαμε ολίγον τι οι «Παρατηρητές», μακράν του εντύπου και ενημερώνοντας δημοσιογραφικά ηλεκτρονικώς μόνον, το γεγονός αυτό είχε όμως πολλές θετικές… επενέργειες.
 
Με την πρώτη, να επιλύει κατακαλόκαιρο και παρά θίν’αλός, το μυστήριο γιατί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατατάσσεται πλέον σε όγδοο σε δυναμικότητα πανεπιστήμιο της χώρας, γεγονός που διαπίστωσε, αλλά δεν εξήγησε επαρκώς συμπεριλαμβάνοντας και τον βασικότερο λόγο της μετάταξής του, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
Για τον απλό, απλούστατο λόγο, ότι έγιναν συγχωνεύσεις ΑΕΙ με ΤΕΙ.  Συγχωνεύσεις όπως  η περιπόθητη  —συζητούμενη μόνον—  του ΔΠΘ με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, που τόσο πολύ θετικά είχε αρχικά αντιμετωπιστεί απ’ όλους, για να εγκαταλειφθεί στη συνέχεια, και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ν’ αρκεστεί απλά και μόνο στην εξαγγελία – εξαγγελία παραμένει αφού δεν  ιδρύθηκαν και δεν συγκαταλέγονται στο φετινό μηχανογραφικό – της ίδρυσης κάποιων νέων τμημάτων, που ποιος ξέρει αν θα παραμένουν τελικά  οριστικώς εξαγγελίες.
 
Επί του παρόντος οι Θρακιώτες παρακολουθούμε βεβαίως με πολύ μεγάλη χαρά, όσα διαμείβονται στην Καβάλα, με τις νέες σχολές και τη μετατροπή του ΤΕΙ τους σε ΑΕΙ, μετά τη συγχώνευσή του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
Όσα διαμείβονται και καταχωρούνται στον Καβαλιώτικο τύπο, αφού άνοιξαν εκεί οι συζητήσεις για το κτιριακό των νέων σχολών, τις φοιτητικές εστίες κλπ.
 
Άντε να δούμε τι σκέφτεται η κ. Κεραμέως για το Πανεπιστήμιο της Θράκης, όπως το έλεγε ο κ. Γαβρόγλου. Μήπως τελικά να προχωρήσουμε —εκτός από την ίδρυση των νέων τμημάτων, αν είναι χρήσιμα—  το project για το ξενόγλωσσο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών κυρίως, που είχε το πάλαι εξαγγελθεί, είχε γίνει η αρμόζουσα προετοιμασία για τον σχεδιασμό του, και το πάγωσε ο κ. Γαβρόγλου;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.