Πολλα τα σεναρια πολλα και τα ονοματα…

Της έκδοσης

Οι αλλαγές που επέρχονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ μετά τις εκλογές του Μαΐου δεν αφορούν μοναχά τα πρόσωπα των αιρετών που θα κληθούν να καθίσουν στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν διοικητικές αρμοδιότητες.
 
Κι αν στο πρώτο κομμάτι τα πρόσωπα είναι γνωστά ήδη από τις εκλογές της 29ης Μαΐου, στο δεύτερο κομμάτι το ερωτηματικό παραμένει, αφού ο εκ νέου Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση των σχεδιασμών του.
 
Ως εκ τούτου πολλά είναι τα σενάρια και τα πρόσωπα που ακούγονται για την κατάληψη των αντίστοιχων θέσεων. Τελευταία, η σχετική φημολογία επικεντρώνεται στο πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας.
 
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο η θέση του εκτελεστικού γραμματέα ανήκει στην κατηγορία των ειδικών θέσεων Περιφερειών και ανάμεσα στις αρμοδιότητες ανήκουν κι αυτές του συντονισμού και οργάνωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και η παρακολούθηση της διαδικασίας εφαρμογής των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η νυν εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου επιθυμεί να παραμείνει στην εν λόγω θέση ενώ και το «ιστορικό προηγούμενο» συνηγορεί στην παραμονή της  στην εν λόγω θέση, αφού ο κ. Μέτιος, όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως περιφερειάρχης, μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην επιλογή του για τη θέση της εκτελεστικής γραμματέως, διατηρώντας την κ. Κοσμίδου.
 
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Περιφερειάρχης που θα λάβει και την απόφαση.
 
Όπως και να έχει «Κυριακή κοντή γιορτή». Από 1ης Σεπτεμβρίου και έπειτα θα μάθουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.