Οχι σε συνεργασια χωρις πιο στερεες βασεις λεει ο Αποστολος Ιωαννου

Απάντηση στην επιστολή του νέου Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου για τη συνεργασία όλων των παρατάξεων

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολος Ιωάννου, απέστειλε στον νέο Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο επιστολή σχετικά με την πρόσκληση του Δημάρχου για συνδιοίκηση όλων των παρατάξεων από την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Σε αυτή σημειώνει πως η παράταξη είναι υπέρ της συνεργασίας των παρατάξεων και όλων των πολιτών και φορέων του Δήμου, όμως θεωρεί πως τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ο κ. Χαριτόπουλος δεν έχει προτείνει μέχρι τώρα κάτι με ουσιαστικό περιεχόμενο που να αποτελέσει στέρεη βάση συνεργασίας.
 
Δεσμεύεται πάντως να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου και να υποστηρίξει κάθε δράση προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, και να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό του τόπου και των πολιτών χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ιωάννου έχει ως εξής:
 
«Αγαπητέ Δήμαρχε,
 
Ανέγνωσα με μεγάλο ενδιαφέρον την πρότασή σου για συνδιοίκηση και συνεργασία στο Δήμο μας ΟΛΩΝ των παρατάξεων, η οποία μάλιστα λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, πριν καν εκκινήσει η θητεία της νέας Διοίκησης.
 
Δυστυχώς, εγώ και οι συνεργάτες μου, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο στα όσα προτείνεις. Σίγουρα το νέο θεσμικό περιβάλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι περισσότερο φιλικό για συνεργασίες, ωστόσο αυτές δεν μπορεί να θεωρούνται εκ των προτέρων επιβεβλημένες, ούτε παραγωγικές, όπως αφήνεις να εννοηθεί από τη γενικόλογη πρότασή σου. Μπορούν π.χ. κάλλιστα να προκύψουν σε πιο στέρεα βάση κατά την πορεία εφαρμογής των πολιτικών του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα αξιολογούνται και θα οδηγήσουν σε πιο καθαρό τοπίο και ενδεχομένως σε πιο πειστικές και ειλικρινείς συναινέσεις.
 
Η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών κι εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της συνεργασίας των παρατάξεων και όλων των πολιτών και φορέων του Δήμου μας, πράγμα που εκφράσαμε δυναμικά κι υπεύθυνα σε κάθε φάση της πρόσφατης δοκιμασίας των εκλογών. Παραμένουμε συνεπώς, στην παρούσα φάση, σε όσα είχα δηλώσει συγχαίροντάς σε για την εκλογή σου, τα οποία με την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω κατά λέξη: «Δέσμευση της παράταξής μας είναι να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου και να υποστηρίξει κάθε δράση προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.»
 
Αγαπητέ Δήμαρχε,
 
Η παράταξή μας δεν μπορεί να απαντήσει στην επιστολή σου με τρόπο συγκεκριμένο διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο σε αυτή.  Ανεξάρτητα από τυχόν νέες (πάντα καλοδεχούμενες) πρωτοβουλίες σου στο ίδιο πνεύμα, είναι αναμενόμενο ότι σε κάθε περίπτωση θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας, επιτρέποντάς σου, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες εκ μέρους μας, να αναπτύξεις κάθε θετική πολιτική για τον τόπο, συμβάλλοντας όπου μπορούμε και με τις δικές μας δυνάμεις.
 
Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να είμαστε σε εγρήγορση για τον απαραίτητο έλεγχο και κριτική, σε συνδυασμό με προώθηση των δικών μας προτάσεων μας και ιδεών, ώστε να εξασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία ως θεμέλιο καλής διακυβέρνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.