Διπλο φονικο στην Καβαλα: Τι αναφερει ο δικηγορος του δραστη

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή για να ετοιμάσει την απολογία του

Μυστήριο φαίνεται να καλύπτει μέχρι στιγμής την αφορμή, για την οποία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη Χρυσούπολη Καβάλας, ο 42χρονος Π.Ν. σκότωσε εν ψυχρώ με μία κυνηγετική καραμπίνα τον 42χρονο γείτονά του Σ.Σ. και την 67χρονη μητέρα του.
 
Ο δικηγόρος του 42χρονου δράστη ο οποίος υποστηρίζει πως το φονικό δεν έγινε για ασήμαντη αφορμή όπως έχει ειπωθεί, όπως μια θέση πάρκινγκ ή το γεγονός ότι τα θύματα άκουγαν δυνατά μουσική. Όπως αναφέρει στο kavalapost.gr ο δικηγόρος του θύματος Μιχάλης Τικόπουλος, ο δράστης και τα θύματα είχαν πολλές διαφορές εδώ και χρόνια ως γείτονες.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τικόπουλο και με τα όσα τού μετέφερε ο πελάτης του, τα δύο θύματα μπήκαν στο σπίτι του δράστη και επιτέθηκαν στη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να «θολώσει», να αρπάξει την καραμπίνα και να σκοτώσει μάνα και γιο, ενώ ακολούθως παραδόθηκε αυτοβούλως στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
 
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή για να ετοιμάσει την απολογία του.
 
Περίοικοι αναφέρουν ότι ο δράστης είναι κυνηγός και κατείχε νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα. 

Τι αναφέρουν οι γείτονες

Κάτοικος της Χρυσούπολης περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό του enanews.gr τι εκτυλίχθηκε λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Όπως είπε, ο δράστης έφυγε από το σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο και σταμάτησε σε ένα σημείο, λέγοντας σε κάποιον κάτοικο της περιοχής: «Έφαγα τους δύο, πάω στην αστυνομία, θα γυρίσω, θα φάω κι εσένα». Ο ίδιος μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο δράστης «είχε πρόβλημα» και ότι ενοχλούσε τον κόσμο.
 
Αλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του κάτω από το μπαλκόνι και στη συνέχεια πήγε να παραδοθεί. «Εγώ τους σκότωσα και τους δύο» τόνισε στους αστυνομικούς. Γειτόνισσα του δράστη τον χαρακτηρίζει «οξύθυμο» ενώ πρόσθεσε ότι «ενοχλούσε όταν περνούσες από τον δρόμο και πείραζε τις γυναίκες».
 
Σημειώνεται ότι οι συγχωριανοί την ώρα που άκουσαν την φασαρία κρύφτηκαν στα σπίτια τους καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλήθηκαν και άλλοι, ενώ ο δράστης φέρεται να προκαλούσε συχνά προστριβές με συγχωριανούς του.
 
Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μιλώντας για τα θύματα και τον δράστη σημείωσε: «Σοκαριστήκαμε όλοι μόλις μάθαμε για το διπλό φονικό γιατί ο δήμος μας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους γεγονότα. Ο άτυχος Σ.Σ. ήταν πατέρας δυο ανήλικων κοριτσιών, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης που μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για αυτό το παλικάρι, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.
 
«Τον γνώριζα γιατί η σύζυγός μου είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο που πηγαίνουν τα κοριτσάκια του. Πραγματικά είμαστε συντετριμμένοι που για ένα ανούσιο λόγο χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές», είπε ακόμη και συνέχισε: «Κι η μητέρα του θύματος ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, η οποία ξεψύχησε κι αυτή δίπλα στο παιδί της, όταν την πυροβόλησε κι εκείνη ο δράστης. Τον δράστη τον είχαμε προσλάβει για ένα δίμηνο στην καθαριότητα και μετά έφυγε. Δεν μας είχε απασχολήσει ποτέ, φαινόταν ένας ήσυχος βιοπαλαιστής.
 
Αυτό που γνωρίζω εγώ, από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, είναι ότι διαπληκτίστηκαν θύμα και δράστης, ήταν γείτονες και είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του φορτηγού που είχε στην κατοχή του το θύμα. Αυτή η διαφωνία μεταξύ τους κρατούσε χρόνια, από ό,τι έχω ενημερωθεί και δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη».
 
Πηγή: www.news247.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.