Με αναστατωση ξεκινησε η αγορα των σχολικων

Οι αλλαγές στην ύλη έφεραν αλλαγές στα βοηθήματα της Γ΄ Λυκείου - Έτοιμα τα βιβλιοπωλεία της πόλης να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη

Αναταραχή για τα βοηθήματα έφερε στα βιβλιοπωλεία της πόλης το γεγονός πως παρόλο που ήδη έχουν ξεκινήσει τα φροντιστήρια για τους υποψηφίους της Γ΄ Λυκείου, το νέο σύστημα εισαγωγής και οι αλλαγές που έχουν επέρθει σε αυτό έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη κατάσταση.
 
Παρόλα αυτά η αγορά κινείται αρκετά καλά σε αυτό τον τομέα, και αναμένεται να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς με την έλευση του Σεπτεμβρίου, με τα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής να έχουν προετοιμαστεί και να είναι έτοιμα να στηρίξουν τους μαθητές, μικρότερους και μεγαλύτερους, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. 

Αγορές αλλά και αναμονή 

Ήδη το ενδιαφέρον για τα βοηθήματα της Γ΄ Λυκείου έχει ξεκινήσει, τόνισε η κ. Ιωάννα Δεμιράκη, από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο, και αυτό γιατί με το καινούριο σύστημα έχουμε αλλαγές στα μαθήματα και την ύλη που θα δώσουν φέτος.
 
Για αυτό και μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο χώρο για να δουν τις καινούριες εκδώσεις για να ενημερωθούν, ενώ αναμένουν και κάποια ένθετα για να συμπληρώσουν τα αρχικά βοηθήματα.
 
Το βιβλιοπωλείο είναι έτοιμο και για τις τσάντες, που αναμένεται να έχουν την τιμητική τους όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, με αδιαπραγμάτευτο γνώμονα να προσφέρουν στους πελάτες τους ποιοτικά είδη μιας και η τσάντα αποτελεί το χρησιμότερο εργαλείο για τα παιδιά.
 
Παράλληλα για τα υπόλοιπα σχολικά είδη έχουν πολλές εκπτώσεις για εκπαιδευτικούς, μαθητές και συλλόγους, ενώ έχει ξεκινήσει και η παροχή βιβλίων μέσω ΟΓΑ, τη στιγμή που αναμένεται να υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ.
 
Η κ. Δεμιράκη υπενθύμισε πως ακόμα και αυτοί που δεν έχουν κληρωθεί, μπορούν να προσέλθουν στο Βιβλιοπωλείο μιας και το σύστημα τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τα κουπόνια.
 
Τόνισε τέλος πως το κοινό της Κομοτηνής θα πρέπει να στηρίξει την τοπική αγορά και τα βιβλιοπωλεία της πόλης, γιατί είναι θέμα επιβίωσης για τα βιβλιοπωλεία θυμίζοντας πως ό,τι ξοδεύουν στην τοπική αγορά επιστρέφει στους ίδιους. 

Σύντομα αναμένεται να έχουν διευθετηθεί τα ζητήματα 

Η κίνηση για τα βοηθήματα ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου, με τους μαθητές να έχουν αρχίσει να προσέρχονται στο βιβλιοπωλείο, τόνισε η κ. Μπερνά Μπεήογλου από το Βιβλιοπωλείο «Εκλογή».
 
Πολλές φορές οι μαθητές παίρνουν τα βοηθήματα σταδιακά, δηλαδή παίρνουν ένα και στη συνέχεια έρχονται για το επόμενο, παρόλο που την κατάσταση φέτος έχουν περιπλέξει οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.
 
Όμως η κ. Μπεήογλου θεωρεί πως θα βρεθεί λύση, και θα δουν είτε τις νέες εκδόσεις είτε τα ένθετα που θα συμπληρώσουν τα βοηθήματα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.
 
Κατά τα άλλα είναι έτοιμοι, όπως κάθε χρόνο, για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από το Σεπτέμβριο, για όλες τις σχολικές τους ανάγκες. 

Συνεχής ενημέρωση για τις αλλαγές στα βοηθήματα 

Με την έλευση του Αυγούστου, η προσοχή στρέφεται στην επόμενη σχολική χρονιά, με πρώτα τα βοηθήματα της 3ης Λυκείου, για την οποία γίνεται προετοιμασία με ορίζοντα τις πανελλήνιες εξετάσεις, ανέφερε η κ. Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη από τα βιβλιοπωλεία Βαφειάδη.
 
Στην αρχή του Σεπτέμβρη θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις μικρότερες τάξεις,  ενώ με την έλευση της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει και το ενδιαφέρον για τα βιβλία από τα Δημοτικά.
 
Όσο για το ζήτημα που προέκυψε με τις αλλαγές στην ύλη και το νέο σύστημα εισαγωγής, έχουν δει αλλαγές, για αυτό και ενημερώνονται συνέχεια για αυτές, ενημερώνοντας αντίστοιχα τους πελάτες τους.
 
Ακόμα και αν συνεχίσει να εκδίδεται το προηγούμενο βιβλίο, θα δουν να μπαίνει ένθετο ή κάποιο επιπλέον τεύχος που θα καλύψει το κενό.
 
Τα σχολικά είδη επίσης έχουν αρχίσει, παρά τη θερινή ραστώνη, να κινούνται, όπως η τσάντα και η κασετίνα, όμως φυσικά η κίνηση θα κορυφωθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία. 

Δημιούργησαν αναστάτωση οι αλλαγές 

Με αναστάτωση ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα βοηθήματα, σημείωσε η κ. Ελένη Βασιλάκη, λόγω των αλλαγών στην ύλη της Γ΄ Λυκείου, γιατί αυτές έγιναν την τελευταία στιγμή, αφήνοντας τους εκδοτικούς οίκους στον αέρα.
 
Βέβαια αρκετά γρήγορα ανακοίνωσαν την έκδοση νέων βιβλίων, κυρίως στην Θεωρητική κατεύθυνση όπου οι αλλαγές ήταν πιο εκτεταμένες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκδίδονται συμπληρωματικά ένθετα για τα υφιστάμενα βοηθήματα.
 
Βέβαια ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, απλά πολλές φορές πρέπει να κρατήσουν στάσεις αναμονής.
 
Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η κίνηση για τα βοηθήματα των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και αυτών του Γυμνασίου αλλά και των Δημοτικών, καθώς και η γενικότερη κίνηση των σχολικών.
 
Ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον για την σχολική τσάντα, που είναι αρκετά δημοφιλής, αλλά το μεγάλο κύμα θα έρθει από το Σεπτέμβριο, όταν και τα παιδιά θα πάρουν τις λίστες με τα σχολικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.