Απαραιτητη η στηριξη της υγιους επιχειρηματικοτητας

Συνάντηση με τοπικούς φορείς των επαγγελματιών είχαν τα μέλη κλιμακίου της ΝΔ που επισκέφτηκε την Κομοτηνή

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υγιή επιχειρηματικότητα τόνισαν προς τους φορείς της Ροδόπης τα μέλη του κλιμακίου Βουλευτών της ΝΔ που βρέθηκαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.
 
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Διευθυντή του Π.Γ του πρωθυπουργού κ. Στυλιανό Κονταδάκη και τους βουλευτές της ΝΔ κ. Μακάριο Λαζαρίδη, κ. Δημήτρη Κούβελα και κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, που το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησαν συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, πριν από εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης με τη συμμετοχή των βουλευτών. 

Περιμένουν λύσεις οι επαγγελματίες 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με τον πρόεδρό του κ. Αντώνη Γραβάνη να σημειώνει πως συζήτησαν ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, τα οποία έχουν συζητηθεί πολλές φορές και ευελπιστούν πως θα δώσει η νέα κυβέρνηση ιδιαίτερο βάρος σε αυτά.
 
«Πρέπει σε αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα, είναι η μόνη διέξοδος για να αναπτυχθεί η περιοχή, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε, αναφέροντας πως η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες όμως δυστυχώς έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό περιβάλλον εξαιτίας του οποίου δεν μπορούν να αναδειχθούν.
 
Με αυτή τη συνάντηση, που έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την προηγούμενη Παρασκευή, προσπαθούν να δημιουργήσουν το πλαίσιο ώστε να αναδειχθούν όλες αυτές οι δυνατότητες της υπέροχης περιοχής και να συνεχίσουν προς το μέλλον.
 
Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν ήταν, πέρα των γενικότερων που πλήττουν όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, όπως η υπερφορολόγηση και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, και ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την περιοχή μας, όπως το παρεμπόριο, η αξιοποίηση του κάθετου άξονα, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, το 12%, θέματα που θέτουν κάθε φορά και θα συνεχίσουν να θέτουν για να μπορέσουν να βρουν λύσεις.
 
«Θέματα που είναι απλά, δεν επιτρέπεται να μας καταδυναστεύουν» τόνισε ο κ. Γραβάνης προς το κλιμάκιο, φέρνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα της Εγνατίας οδού, που έχει κλείσει επί ένα τρίμηνο την έξοδο προς Σάπες και Μαρώνεια, χωρίς να γίνονται εργασίες, κάτι που θεωρεί ανεπίτρεπτο.
 
Θεωρεί πάντως θετικό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός άκουσε όλους τους εκπροσώπους όλων των περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης, έδειξε σημαντικό ενδιαφέρον για θέματα της περιοχής και περιμένουν τώρα τις λύσεις. 

Έμφαση στην υγιή επιχειρηματικότητα 

Αυτό που εισέπραξαν από τις επαφές τους είναι μια σειρά προβλημάτων, που θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση, αλλά και μια πολύ μεγάλη αισιοδοξία ότι από τις 8 Ιουλίου κάτι αλλάζει στη χώρα, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.
 
Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει αυτό το αίσθημα των πολιτών για επιστροφή στην κανονικότητα, και αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να κάνουν περισσότερα από όσα δεσμεύτηκαν και κυρίως γρηγορότερα.
 
Ειδικά για τις επαφές τους με τους φορείς, είχαν τη δυνατότητα να τους ακούσουν, αλλά και να μεταφέρουν τις θέσεις της ΝΔ, που πιστεύει στις δυνάμεις της οικονομίας, τους μικρομεσαίους και το επιχειρείν.
 
Για αυτό και μετέφεραν τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα κάνουν το φορολογικό περιβάλλον πιο απλό, με σταθερό φορολογικό σύστημα, και παράλληλα θα στοχεύσουν στην άρση των σοβαρών γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλα τα προηγούμενα χρόνια η επιχειρηματικότητα.
 
Τόνισαν δε πως είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, τους επιχειρηματίες που πληρώνουν τους φόρους τους, εκτιμούν και προστατεύουν τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, και απέναντι στους επιχειρηματίες που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους, βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους και ταυτόχρονα κυκλοφορούν με κότερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
 
Αυτό είναι κάτι που είναι απέναντι στη φιλοσοφία της ΝΔ και του πρωθυπουργού, με την εξειδίκευση των νέων μέτρων να γίνεται σε λίγες μέρες στα εγκαίνια της ΔΕΘ. 

Μια καλή πρακτική οι επισκέψεις των βουλευτών 

Το Επιμελητήριο, σηματοδοτεί πολλά για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία και τη μικρομεσαία τάξη των επαγγελματιών, επισήμανε η κ. Αλεξοπούλου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε, δεν μισεί αυτή την τάξη, αλλά την αντιμετωπίζει ως τους ανθρώπους που κρατούν όρθια την οικονομία της χώρας, άρα αυτά που πρόκειται να γίνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν. «Λέμε λίγα, κάνουμε πολλά και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε.
 
Τέλος ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στη σημασία η επαφή της Κυβέρνησης με τα προβλήματα της κάθε περιοχής να είναι σταθερή, συνεχής και αποτελεσματική ως προς την επίλυση  των προβλημάτων.
 
Οι βουλευτές αυτή την ανάγκη έρχονται να υπηρετήσουν, εξήγησε ο ίδιος, λειτουργώντας επικουρικά στους βουλευτές της περιοχής, καταγράφοντας προβλήματα και συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην επίλυσή τους από την κεντρική εξουσία. Πιστεύει δε πως είναι μια καλή πρακτική, που θα συνεχίσουν ως βουλευτές της πλειοψηφίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.