Ethnic Festival: Ενα πολυαισθητηριακο ταξιδι σε 8 διαφορετικες χωρες

Από το ΕΜΘ & την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» - Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στον Προαύλιο χώρο Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης

Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνουν ένα Εthnic Festival, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ, μπροστά στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Οι δύο φορείς, συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία τους, στοχεύουν, με οικοδεσπότες τους φιλοξενούμενους της δομής, να δώσουν την ευκαιρία τόσο στα παιδιά όσο και στην τοπική κοινωνία να κάνουν πράξη ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι σε 8 διαφορετικές χώρες. Για πρώτη φορά φέτος, η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» συνδιοργανώνει ένα ανοιχτό φεστιβάλ γνωριμίας των Αλεξανδρουπολιτών με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων  «Έλλη», που λειτουργεί στην πόλη τα τελευταία τρία χρόνια. Μουσικές, αρώματα, γεύσεις και διαδραστικές εμπειρίες θα μας μεταφέρουν σε άλλες ηπείρους. 

Στόχος του Festival 

Οι συμμετέχοντες, μέσα από βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια, θα έρθουν σε επαφή με όλες τις διαφορετικές κουλτούρες της ομάδας τους, καθώς και με την τοπική. Αφορμή για τη δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας θα είναι το φαγητό, οι ήχοι και τα αρώματα κάθε κουλτούρας, με στόχο την καλύτερη ενίσχυση της ίδιας της ομάδας τόσο με τα μέλη της όσο και με την τοπική κοινωνία. Τελικός στόχος της ομάδας είναι η διοργάνωση, επιμέλεια και υλοποίηση ενός μονοήμερου φεστιβάλ με στόχο τα παραπάνω. Για μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για το κοινό της πόλης, στο οποίο απευθύνεται η δράση, το Project έχει δομηθεί σε 6 προπαρασκευαστικές συναντήσεις και την τελική ημέρα του φεστιβάλ, όπου θα υπάρχει ολοήμερη γιορτή. Κάθε πάγκος στο φεστιβάλ θα έχει επιμεληθεί από μια ομάδα παιδιών, αναδεικνύοντας έτσι μια από τις θεματικές ενότητες που επιλέχθηκαν.
 
INFO
Ethnic Festival
Ημέρα: Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 20.00
Χώρος: Προαύλιος χώρος Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης (Σουλίου 2)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.