Οροσημο για την 10ετη πορεια του Συλλογου Θρακων το φετινο «Σεργιανι στην παραδοση»

Γιάννης Τζερνικούδης: «Η Θρακιώτικη παράδοση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Το κλείσιμο της προηγούμενης αλλά και την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς γιορτάζει την προσεχή Παρασκευή ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής με το «Σεργιάνι στην Παράδοση» που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά.
 
Ο λόγος για την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια λόγω των θερινών υποχρεώσεων των μελών του γίνεται τον Σεπτέμβριο, η οποία μάλιστα φέτος σηματοδοτεί και τα 10 χρόνια ζωής και λειτουργίας του.
 
Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής φέτος συμπληρώνει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και με την αφορμή αυτή δίνει χώρο στη νέα γενιά, στην οποία είναι και αφιερωμένη η εκδήλωση με προεξάρχοντες εκπροσώπους αυτής τους κκ. Βαγγέλη Παπαναστασίου, Μάνο Κουτσαγγελίδη, Νίκο Ζαπάρτα και Κώστα Μερετάκη, αλλά και το σύνολο των χορευτών του Συλλόγου, 150 και πλέον άτομα, που θα βρεθούν επί σκηνής, «δηλώνοντας» πως η Θρακιώτική παράδοση έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό.
 
Στόχος της εκδήλωσης όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τζερνικούδης είναι « να δώσουμε το στίγμα ότι η Θρακιώτικη παράδοση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς έχει και ανθρώπους της νέας γενιάς που θα την συνεχίσουν, εντός και εκτός του δικού μας Συλλόγου».
 
Η παράσταση όπως γνωστοποίησε ο ίδιος θα ξεκινήσει διαφορετικά σε σχέση με τον συνήθη τρόπο, θα εμπεριέχει ένα ειδικό αφιέρωμα στους τέσσερις προαναφερθέντες πρωταγωνιστές, βραβεύσεις αλλά και χορευτικά από 6 χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που θα αποδώσουν χορούς της Θράκης. Στην περίπτωση δε βροχής, η παράσταση από το Θερινό Δημοτικό Θέατρο όπου και είναι προγραμματισμένη θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής.

 
Τα όσα όμως αναμένεται να λάβουν χώρα στο φετινό «Σεργιάνι στην παράδοση» σύμφωνα με τον κ. Τζερνικούδη δεν μπορούν να περιγραφθούν με λόγια, με τον ίδιο να προσκαλεί άπαντες ενδιαφερόμενους να δώσουν το παρών.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του ο κ. Τζερνικούδης που αποτέλεσε και έναν από τους ιδρυτές του, εξήγησε πως αυτή ήταν καλύτερη από ό,τι τόλμησαν οι «πρωτεργάτες» να φανταστούν γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των χορευτών που ξεπερνούν πλέον τους 500, τα 17 χορευτικά τμήματα που λειτουργούν αυτήν την στιγμή, τις επιτυχίες, τις βραβεύσεις και κυρίως την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, μάρτυρες της οποίας γίνονται τα μέλη του Συλλόγου καθημερινά.
 
Αντίστοιχα και η αναγνώριση που προσέφεραν με την παρουσία τους σε δράσεις του Συλλόγου οι «μεγάλοι» της Θρακιώτικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδης, Βαγγέλης Δημούδης, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, Παναγιώτης Νικίδης, οικογένεια Λιγούδη κ.α.
 
«Πήγαμε καλύτερα από ό,τι ονειρευόμασταν» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη δεδομένου και του ότι ο πήχης έχει μπει ψηλά.
 
Η έναρξη της επόμενης εβδομάδας σηματοδοτεί και την έναρξη των εγγραφών για τη νέα χορευτική χρονιά του Συλλόγου με τον κ. Τζερνικούδη να απευθύνει κάλεσμα γνωριμίας σε όσους το επιθυμούν, στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 6 με 9 το απόγευμα, ενώ η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται στα τέλη του Σεπτέμβρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.