Νεα χρονια, καινουργια ξεκινηματα για την Σχολη Χορου Let’s Dance

Πέραν των «παραδοσιακών» ειδών, συστήνει στο κοινό της Κομοτηνής το Aerial Hoop

Ανανεωμένους τόσο σε προγράμματα και συνεργάτες όσο και σε διάθεση βρίσκει η έναρξη της νέας χρονιάς την Σχολή Χορού Let’s Dance.
 
Μετά από την μικρή καλοκαιρινή ανάπαυλα που ακολούθησε της καθιερωμένης ετήσιας παράστασης στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Κομοτηνής, τα μέλη της Let’s Dance, επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα σημαίνοντας την έναρξη των μαθημάτων.
 
Παλαιοί και νέοι μαθητές και μαθήτριες είχαν βέβαια την ευκαιρία να προετοιμαστούν  για τα όσα η νέα χρονιά επιφυλάσσει, με το παιδικό camp που προηγήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής και όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η ιδιοκτήτρια της Σχολής κ. Βενετία Λασκαρίδη, ήδη μελετάται η επιστροφή του του χρόνου.

Το new entry εναέριο ακροβατικό στεφάνι

Η φετινή χρονιά όμως για την Let’sDance φέρνει μαζί της και κάτι νέο, τόσο για τα δεδομένα της σχολής όσο και της πόλης της Κομοτηνής που ακούει στο όνομα aerialhoop, ελληνιστί εναέριο ακροβατικό στεφάνι, που έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υφιστάμενα προγράμματα ακροβατικής γυμναστικής, με πανί και επί στύλου.
 
«Προσπαθούμε να εστιάζουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, γεγονός που απαιτεί τον περισσότερο δυνατό ωφέλιμο χρόνο για τον ασκούμενο στο στεφάνι, ή στο πανί και στον στύλο ανάλογα με το τι έχει επιλέξει. Για τον λόγο αυτό οι θέσεις είναι λίγες και ως προς το στεφάνι έχουν ήδη καλυφθεί» εξήγησε η κ. Λασκαρίδη, προτρέποντας ωστόσο όσους ενδιαφέρονται να το δηλώσουν, σημειώνοντας πως «ό,τι ισχύει για τον χορό, ισχύει και για την ακροβατική, είναι δηλαδή για όλους».
Ερωτηθείσα γιατί να επιλέξει κάποιος την ακροβατική γυμναστική η ίδια εξήγησε πως συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική με τον δημιουργικό χορό, ενισχύει την δύναμη, την ευλυγισία αλλά και την απαιτούμενη συνεργασία και αποτελεί κάτι που ευφάνταστο που μπορεί να επιλέξει και κάποιος που επιζητά κάτι το διαφορετικό.
 
 Η νέα χρονιά όπως επεσήμανε η ίδια φέρνει και νέα συνεργασία  από τη Θεσσαλονίκη στα τμήματα του pole dancing, για τα οποία αναμένεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί ένα workshop γνωριμίας για όσους επιθυμούν να το δοκιμάσουν. Νέα συνεργασία σε παλαιές αλλά και στέρεες βάσεις αποτελεί και η προσθήκη της Κωνσταντίνας Μαρκοπούλου στο καθηγητικό πλέον δυναμικό της σχολής, η οποία προέρχεται από την οικογένεια της Let’s Dance. Η Κωνσταντίνα αποτελούσε όπως τόνισε η κ.Λασκαρίδη μαθήτρια της σχολής για πολλά χρόνια και πλέον ένα πολύ καλό παράδειγμα ενός εκ των βασικών στόχων της σχολής που δεν είναι άλλος από την προετοιμασία της νεότερης γενιάς να αναλάβει τα ηνία, και σε επαγγελματικό επίπεδο.
 
Το σύνολο των καθηγητών αλλά και των «παραδοσιακών» τμημάτων της Σχολής επιστρέφουν και φέτος, ξεκινώντας από τμήματα αρχαρίων ενώ το μικρότερο τμήμα της σχολής φέτος θα φιλοξενεί παιδιά από 4 ετών και πάνω.
 
«Φέτος θα είναι μια διαφορετική χρονιά» υπογράμμισε η κ.Λασκαρίδη εξηγώντας πως ήδη έχει αποφασιστεί το θέμα της φετινής τελικής παράστασης πάνω στην οποία θα βασιστούν και οι αγωνιστικές χορογραφίες των τμημάτων. Κλείνοντας, η ίδια προϊδέασε μικρούς και μεγάλους για μία «ωραία και γεμάτη χρονιά», προσκαλώντας όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά την Let’sDance και να επιλέξει, εφόσον το επιθυμεί, αυτό που του/της ταιριάζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.