Μεγαλεπηβολες παραδοχες

Της έκδοσης

Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, τα όσα λέει σήμερα στην εφημερίδα μας ο κ. Καρασταύρου για τους σχεδιασμούς της νέας αντιδημαρχίας βγάζουν ειδήσεις.

Πέρα από τους σχεδιασμούς, που αδιαμφισβήτητα αν και όταν ολοκληρωθούν θα προσδώσουν ένα συν στην εικόνα της πόλης, τα όσα μας είπε ο κ. Καρασταύρου περιείχαν και «σκληρές» παραδοχές, όπως για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη και οι οικισμοί ή για τα έργα που φτιάχνονταν και χαλούσαν γιατί έπρεπε να κάνει έργα η ΔΕΥΑΚ ή το πρόβλημα του πάρκινγκ ή την λειτουργία του ποδηλατόδρομου…
 
Παραδοχές πολλαπλώς διαπιστωμένες που όμως παραμένουν ακόμη απλώς παραδοχές, γεγονός που δείχνει ότι η εν λόγω αντιδημαρχία έχει πολύ κουπί να τραβήξει… Άλλωστε να θυμίσουμε πως η αλλαγή των όσων βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αποτέλεσε από τα βασικότερα σημεία αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο. Επομένως και τώρα που ο λαός του δήμου έβγαλε την ετυμηγορία του, οφείλουν και οι αιρετοί να τιμήσουν την ψήφο των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο θαρρούμε πως θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα πιο απτές παρεμβάσεις, όπως το έξυπνο πάρκινγκ που ανέφερε και ο κ. Καρασταύρου, ή κάποια παρέμβαση στο κυνοκομείο.
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το ιστορικό των μεγαλεπήβολων (του κ. Καρασταύρου ο χαρακτηρισμός) σχεδίων για τούτη την πόλη, όπως το έργο της Τσανάκλειου, τα ΣΒΑΑ, ή η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δεν μας βγήκαν και τελικά πήγαμε σε “plan b”. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και στο σχέδιο για την ανάπλαση της Παλιάς Νομικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.