Στην απομακρυνση του πεσμενου κομματιου της γεφυρας Κομψατου θα προχωρησει η Περιφερεια ΑΜΘ

Το έργο έχει προϋπολογισμό 140.000 ευρώ

Στην απομάκρυνση του πεσμένου κομματιού της γέφυρας του Κομψάτου, το οποίο παρουσιάζει εμφανείς φθορές από την μέρα που έπεσε, πριν από δύο χρόνια, στην κοίτη του ποταμού, θα προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή κατά τη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου θα συζητηθεί το θέμα «Εισήγηση για την έγκριση του από 12-9-2019 πρακτικού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Καθαίρεση ανατολικού φορέα γέφυρας Κομψάτου», προϋπολογισμού με Φ.Π.Α. 140.000 ευρώ.
 
Μέσα από το έργο θα απομακρυνθεί το κομμάτι, ώστε και να μπορέσουν να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης όταν αυτές ξεκινήσουν, αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος για την παρακείμενη σιδηροδρομική γέφυρα, από τυχόν αποκόλληση κομματιών του.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι η γέφυρα κατέρρευσε πριν από δύο χρόνια και από τότε, λόγω και ζητημάτων που ανέκυψαν με τις αρχικές αναθέσεις μελετών στο ΤΕΕ Θράκης, που θα αναλάμβανε την πραγματογνωμοσύνη, η αποκατάστασή της έχει καθυστερήσει σημαντικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.