Ροδοπη: Σταθερα σε τιμες και ζητηση τα καυσοξυλα

65 λεπτά ανά κυβικό μέτρο θα κοστίσει και φέτος η ξυλεία

Μπορεί οι ζεστές μέρες ακόμα να μας ξεγελούν, όμως με τον χρόνο να συνεχίζει την αναπόφευκτή του πορεία προς τον χειμώνα, η σκέψη των περισσότερων στρέφεται στο πώς θα ζεστάνουν τα σπίτια τους την χειμερινή περίοδο.
 
Με την κρίση να έχει αλλάξει τις συνήθειες θέρμανσης των Ελλήνων, αρκετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν και φέτος τα καυσόξυλα, με τις παραγγελίες και τις παραδόσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.
 
Τα καυσόξυλα βέβαια αποτελούσαν επιλογή για πολλούς κατοίκους των οικισμών της περιοχής μας, ιδίως των ορεινών, ακόμα και πριν την κρίση, η οποία επηρέασε σημαντικά την αγορά της εναλλακτικής θέρμανσης.
 

Βέβαια μετά από αρκετά χρόνια κρίσης, οι περισσότεροι έχουν κατασταλάξει σε μια μορφή θέρμανσης, για αυτό και η αγορά της ξυλείας παραμένει σταθερή, σε ζήτηση αλλά και σε τιμές.
 
Έτσι η τιμή για την ελληνική ξυλεία αναμένεται να κυμανθεί στα 65 λεπτά ανά κυβικό μέτρο, σημείωσε ο κ. Νίκος Φωτιάδης, η επιχείρηση καυσόξυλων του οποίου βρίσκεται όπισθεν του οικισμού Ηφαίστου.
 
Το ενδιαφέρον ξεκίνησε από το τέλος του καλοκαιριού, και έχουν πλέον αρκετές παραγγελίες με παρόμοιες ποσότητες με πέρυσι.
 
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα οι περισσότεροι πελάτες τους δεν προμηθεύονται όλη την ξυλεία μαζεμένη, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά τη σπάζουν σε δόσεις, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν όλη την ποσότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.