«Ηχοδραματικα τοπια…» στο πλαισιο του Θερινου Σχολειου Αρχαιου Δραματος

Διάλεξη-Συναυλία για την αρχαιοελληνική μουσική στις 26 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών -της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει, εδώ και τέσσερα χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, το Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος «Το Αρχαίο Δράμα ως Παραστατική Τέχνη». Στοχεύοντας στην εμβάθυνση των γνώσεων πάνω στο αρχαίο ελληνικό θέατρο προσφέρει πρακτική πρόσβαση στα δράματα ως σκηνική τέχνη, υπό την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων σε θέματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας, και θεωρητική κατάρτιση που αφορά στην ανάλυση επιλεγμένων έργων, στην πρόσληψη και επιβίωση του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη εποχή, καθώς επίσης και στην επαφή με το σημερινό θέατρο και τις υπάρχουσες επαγγελματικές δυνατότητες.  
 
Στο πλαίσιο του 4ου Θερινού Σχολείου «Αρχαίο Δράμα  2019– Το Αρχαίο Δράμα ως Παραστατική τέχνη», που διοργανώνεται φέτος σε σύμπραξη με το ΚΘΒΕ και το Goethe Institut, από 16.09 έως 27.09.2019,θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 20.00 η ώρα στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής η διάλεξη-συναυλία με τίτλο: «Ηχοδραματικά τοπία…  μια πρόταση μετουσίωσης  αρχαίων μουσικών θεμάτων για βιολί  & πιάνο  &  μελωδικών εικόνων για βιόλα & πιάνο».

Θα ερμηνευτούν ανέκδοτα έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών με έμπρακτη δια βίου αφοσίωση στη μουσικολογική μελέτη, έρευνα, σύνθεση και ερμηνεία της ελληνικής μουσικής, ιδιαίτερα δε της αρχαιοελληνικής, με σκοπό τη διερεύνηση της συναρμογής τεκμηρίων της μουσικολογικής έρευνας με τη σύνθετη καλλιτεχνική παραστατική πράξη του δράματος, καθώς και την προώθηση της μεταξύ των τεχνών επιστημονικής και καλλιτεχνικής επικοινωνίας. 

Πρόγραμμα 

Θέμελης Δ. (1931-2017) Αρχαϊκή Σουίτα για βιολί και πιάνο (2014)
Ζέρβας Αθ.(γεν.1959) Ελεγεία για την Αντιγόνη για βιολί & πιάνο (2019)
Α΄ εκτέλεση
 
Δελφινόπουλος Δ. (γεν.1976)6Μελωδικές εικόνες για βιόλα & πιάνο  (1998-2019)
 
Εύη Δελφινοπούλου -βιολί , Μέλος Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Δημήτριος Δελφινόπουλος – βιόλα, Μέλος Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Επικεφαλής του συνόλου αρχαίας ελληνικής μουσικής ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ
Χριστίνα Σιδηροπούλου –διάλεξη, πιάνο
Mmus L.C.M. TVU, LLCM, Μέλος ΕΕΠ, Υ.Δ. Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της  Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.