Στο συμβουλιο της UNITAB μελη του Συνεταιρισμου Καπνοπαραγωγων Θρακης

Επιδοτήσεις και συμμετοχή σε προγράμματα της νέας ΚΑΠ θέλουν οι καπνοπαραγωγοί της Ευρώπης

Στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καπνοπαραγωγών, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, βρέθηκαν μέλη του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης μαζί με άλλους εκπροσώπους της Κεντρικής Διακλαδικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών (Καπνική) της Ελλάδας.
 
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και γνωριμία των μελών από την εκτελεστική επιτροπή της UNITAB, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκτενή συζήτηση για τα προβλήματα του καπνού και των καπνοπαραγωγών καθώς και για την νέα ΚΑΠ ενώ την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος της εκτελεστικής επιτροπής.
 
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΚΑΠΝΙΚΗΣ κ. Ιορδανίδης Θεόδωρος, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο Γραμματέας της ΚΑΠΝΙΚΗΣ και Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Νιγρίτας κ. Τσερβίστας Μιχάλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΑΠΝΙΚΗΣ και Πρόεδρος της Ομάδας Καπνοπαραγωγών Ξάνθης κ. Πασχαλίδης Μιχάλης και ο Γεωτεχνικός του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης κ. Μπανιώτης Ιωάννης.
 
Σε αυτό το συμβούλιο συμμετείχαν καπνοπαραγωγοί από την Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιταλία.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης κ. Εσάτ Χουσεϊν, στο συμβούλιο συναποφασίστηκε η κάθε χώρα να έρθει σε συνάντηση – ενημέρωση με τους Ευρωβουλευτές της για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα του καπνού και την νέα ΚΑΠ.
 
Έτσι και η Ελλάδα θα πράξει το ίδιο, συναντώντας τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα του καπνού και να τους ζητήσουν να στηρίξουν τον καπνό με επιδοτήσεις και με τα προγράμματα που θα προκύψουν από την νέα ΚΑΠ.
 
«Σαν ΚΑΠΝΙΚΗ (Κεντρική Διακλαδική Ένωση Καπνοπαραγωγών) συνέχεια αγωνιζόμαστε να για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του καπνού και των καπνοπαραγωγών καθώς επίσης δίνουμε αγώνα για την νέα ΚΑΠ», καταλήγει στη σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.