Οταν οι αρχες (δεν) δινουν το καλο παραδειγμα

Απαρατήρητα

Μία χαρακτηριστική φωτογραφία των όσων συμβαίνουν καθημερινά και αποτελούν παραβιάσεις του ΚΟΚ που μάλιστα θέτουν και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών σε κίνδυνο μας απέστειλε αναγνώστης του «ΠτΘ», προς γνώση και συμμόρφωση.
 
Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται μάλιστα υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο οδηγός του οποίου επιδίδεται σε μία «πρακτική» η οποία φαίνεται πως έχει γίνει συνήθειο για όσους οδηγούς κινούνται επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης στο ύψος του κόμβου του Παλλαδίου.
 
Όπως θα δείτε ο οδηγός του εν λόγω οχήματος ο οποίος κινούνταν στο ρεύμα προς Κομοτηνή επιλέγει να εισέλθει στον κόμβο από την έξοδο, και μάλιστα εισερχόμενος στην ουσία στο αντίθετο ρεύμα, ακολουθώντας μία πρακτική που αποτελεί για κάποιους – και για βαρέα οχήματα, όπως μας καταγγέλλουν, φερ’ ειπείν αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ κ.τ.λ.- καθημερινότητα.
 

Το περιστατικό αυτό αποτυπώθηκε από αναγνώστη του «ΠτΘ» που μας απέστειλε το σχετικό στιγμιότυπο επισημαίνοντας τους κινδύνους τους οποίους αυτή εγκυμονεί τόσο για τους οδηγούς που την ακολουθούν όσο και για τους οδηγούς που κινούνται επί της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, την ώρα που η «εναλλακτική» και ασφαλής αν μη τι άλλο επιλογή βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω.
 
Ειδικά πάντως στη περίπτωση των αρχών και των εκπροσώπων τους που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα, οι σωστές πρακτικές θα πρέπει να ακολουθούνται πριν συμβεί κάποιο ατύχημα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.