Αμεσα αναμενεται η προκηρυξη για τον βιολογικο Φαναριου

Προχωρά κανονικά η κατασκευή του υδραγωγείου Κομοτηνής

Ένα μίνι απολογισμό της φάσης στην οποία βρίσκονται τα έργα που έχει δρομολογήσει το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, μιας και όταν οριστεί το ΔΣ θα λήξει και η θητεία του, έκανε την Τρίτη ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Καρασταύρου.
 
Όπως σημείωσε, τα περισσότερα έργα που έχουν ξεκινήσει βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης, με την προκήρυξη για ένα από τα σημαντικότερα, τον βιολογικό του Φαναρίου, να αναμένεται να βγει αυτές τις ημέρες.
 
Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη δημιουργία των δικτύων αποχέτευσής του έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση το επόμενο διάστημα.
 
Όσο για το νέο υδραγωγείο Κομοτηνής, τα έργα προχωρούν κανονικά, και αναμένεται να παραδοθεί στην ώρα του, με την μετάβαση από το παλιό να γίνεται άμεσα.
 
Τέλος σημείωσε πως προχωρά το πρόγραμμα της λυματολάσπης, από τον βιολογικό Κομοτηνής, καλύπτοντας γύρω στα 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης κάθε έτος.
 
Έτσι στο χώρο του βιολογικού δεν μένει κανένα υπόλειμμα λυματολάσπης, αλλά διανέμεται ως εδαφοβελτιωτικό, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από παλιά και θα την στηρίξουν όσο μπορούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.