Χωρις προβληματα ο επαναπατρισμος των επισκεπτων που διακινουσε η Thomas Cook στη Θασο

Για σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία κάνει λόγο ο Μ. Αμοιρίδης

Η δυσχερής κατάσταση που προκάλεσε σε χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας η πτώχευση ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία παγκοσμίως, της εταιρίας Thomas Cook, αφορούσε και την Περιφέρειά μας. Η αναστάτωση που προκλήθηκε με τον επαναπατρισμό των επισκεπτών που διακινούσε το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο είχε μικρό αποτύπωμα για την περιοχή μας καθώς οι επισκέπτες που διακινούσε η εταιρία εντοπίζονταν κυρίως στη Θάσο, όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, 11 καταλύματα είχαν έρθει σε συμφωνία μαζί της.  
 
«Η περιφέρειά μας δεν είχε σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με άλλες» εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, ο οποίος με το άγγελμα της είδησης περί πτώχευσης της εταιρείας ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Θάσου, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο καθώς το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος η επιστροφή των εν λόγω τουριστών από την περιοχή μας στην πατρίδα τους εξελίσσεται ομαλά και με την συνδρομή της Βρετανίας αλλά και σε συνεννόηση ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού και των Υπουργό Οικονομικών. 

Μιχάλης Αμοιρίδης «Εκατομμύρια το συνολικό μέγεθος της ζημίας και το πλήγμα για την τοπική οικονομία σημαντικό» 

Την ίδια ώρα όμως ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας από θέσεις ευθύνης και σήμερα βρίσκεται σε θέση περιφερειακού συμβούλου με την «Περιφερειακή Σύνθεση», ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή του θέματος, η οποία δεν είναι άλλη από τις οικονομικές συνέπειες για την περιοχή μας από την πτώχευση της εταιρίας.
 
Επιβεβαιώνοντας κι αυτός ότι ο επαναπατρισμός των επισκεπτών από την περιοχή μας γίνεται χωρίς προβλήματα, διευκρινίζει πως «η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους της εταιρείας στην περιοχή που μένουν άνεργοι και στους επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με την εταιρεία παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς, διεκπεραίωσης, εστίασης διαμονής και οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν μεγάλα ποσά που αφορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και την περσινή χρονιά». «Αυτά δεν καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες» υπογραμμίζει ο κ. Αμοιρίδης εξηγώντας πως «το πλήγμα σε αρκετές περιπτώσεις πιθανόν να είναι κρίσιμο για την επιχειρηματική βιωσιμότητα συμπολιτών μας και διατήρησης εργαζομένων σε αυτούς». «Εκατομμύρια το συνολικό μέγεθος της ζημίας και το πλήγμα για την τοπική οικονομία σημαντικό» εκτιμά.
 
Ο περιφερειακός σύμβουλος μάλιστα παραλληλίζει την εν λόγω αρνητική εξέλιξη με το τουριστικό πλήγμα στο νησί της Σαμοθράκης «για την οποία, το προηγούμενο διάστημα, έχουν ειπωθεί αρκετά, αλλά δυστυχώς μετά από ένα μήνα έγιναν ελάχιστα». Όπως υπογραμμίζει «καμία η συνεισφορά της Περιφέρειας στην δήθεν προβολή της Σαμοθράκης στη Ρουμανία για το μήνα Σεπτέμβριο. Φυσικά δεν έγινε αυτό που έπρεπε, εκθέτοντας και τον υπουργό τουρισμού. Αναμένουμε την υλοποίηση της αναγγελίας του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για την περίφημη εκδήλωση προβολής της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου και φυσικά τους καλεσμένους που θα παραβρεθούν σε αυτή». 

«Δεν χρειάζονται φαιδρές δηλώσεις και φωτογραφίες ανάλαφρων και αδιάβαστων περιφερειακών celebrity» 

Εντείνοντας δε την κριτική του προς τη διοίκηση της περιφέρειας, εξηγεί πως «επειδή λοιπόν αυτοί που επλήγησαν στα δύο νησιά μας, έχουν επενδύσει κόπους ζωής, εργάζονται σκληρά, καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα και αστάθμητους παράγοντες, δεν χρειάζονται φαιδρές δηλώσεις και φωτογραφίες ανάλαφρων και αδιάβαστων περιφερειακών celebrity. Δεν χρειάζονται νέες συσκέψεις και λόγια στον αέρα αλλά αντίθετα χρειάζονται πράξεις. Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα και οι δηλώσεις ‘’πολυταξιδεμένων’’ αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, ωσάν να ειρωνεύονται και να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των γεγονότων, μόνο θλίψη προκαλεί».
 
«Καλό θα ήταν» επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Αμοιρίδης «η Περιφέρεια να σταματήσει να εκθέτει Πρωθυπουργό και Υπουργό Τουρισμού, να αναλάβει επιτέλους υπεύθυνα τις αρμοδιότητες που της αναλογούν, να προτείνει και να διεκδικήσει δυναμικά άμεσα υλοποιήσιμα και πρακτικά εφαρμόσιμα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στα δύο νησιά μας. Εάν δεν έχει ιδέα για το τι πρέπει να κάνει μπορούμε να συνδράμουμε (χωρίς ανταλλάγματα και θεσούλες). Αλλά θα χρειαστεί να δουλέψουν πραγματικά στην Περιφέρεια για να υπάρξει αποτέλεσμα. Μπορούνε;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.