Χρηστος Χατζηπεμου: Η επιχειρουμενη υποβαθμιση του Περιφερειακου Συμβουλιου δεν θα περασει

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» προετοιμάζει το έδαφος για όσα θα διαμειφθούν στην συνεδρίαση της Δευτέρας

Απάντηση στο ερώτημα που καταθέσαμε χθες δια μέσου των σελίδων του ΠτΘ σχετικά με την προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όσα αναμένονται να διαμειφθούν σε αυτό, μας έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
 
Σε σχετική με την συνεδρίαση αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από  τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ως προς την θεματολογία αυτής, ο κ. Χατζηπέμου εξηγεί τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σε σχέση με τις προτάσεις που καταθέτουν προς συζήτηση τα μέλη του, προετοιμάζει το έδαφος για τα όσα θα διαμειφθούν επισημαίνοντας πως «όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Περιφέρειας, θα συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε το θέλει ο Πρόεδρός του είτε όχι» αλλά και καταγγέλλοντας την «αδυναμία κατανόησης του πνεύματος συνεργασίας που επιβάλλει ο  νόμος.
 

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

 
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καλεί το Συμβούλιο, οπότε το ζητήσει το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην περίπτωση αυτή τα θέματα αυτά προηγούνται έναντι των υπολοίπων θεμάτων, στη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αν το Συμβούλιο δεν συγκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται… ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του. (άρθρο 167 Ν.3852/2010).

Συνεπώς η …παράλειψη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να εντάξει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση (πχ θέματα για το Χρυσό, την Σαμοθράκη κλπ.) απλά, δείχνει ουσιαστική αδυναμία κατανόησης του πνεύματος συνεργασίας που επιβάλει ο νόμος στους μετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Περιφέρειας, θα συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε το θέλει ο Πρόεδρός του είτε όχι! Η επιχειρούμενη υποβάθμισή του, δεν θα αφήσουμε να περάσει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.