Επιτιμος καθηγητης του Ευρασιατικου Πανεπιστημιου ο Γιαννης Μπαρμπας

Ως αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ στην ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος της πάλης

Επίτιμος καθηγητής του Ευρασιατικού Πανεπιστημίου ανακηρύχθηκε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιάννης Μπάρμπας.
 
Ο κ. Μπάρμπας αποτελεί ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στο άθλημα της πάλης, με πολυετή εμπειρία και πλούσιο επιστημονικό έργο, το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για την επιτιμοποίησή του, η οποία συνιστά ύψιστη τιμή τόσο για τον ίδιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αλλά και την Ελληνική Πάλη.


 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής του ΔΠΘ βρέθηκε στο Νουρ Σουλτάν του Καζακστάν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που έλαβε χώρα το διάστημα 13 με 23 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στις εργασίες του ετήσιου μίτινγκ της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της οποίας μέλος αποτελεί, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Ευρασιατικό, παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νενάντ Λάλοβιτςκαι του Προέδρου της Ασιατικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Ταουλέτ Τουρλιχάνοφ.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παρουσιάστηκε και το πρώτο βιβλίο στην ιστορία της γυναικείας πάλης στην συγγραφή του οποίου συμμετείχε και ο κ. Μπάρμπας.
 
Επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε και τον χαρακτήρα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο, η χώρα μας πήρε το εισιτήριο με την Μαρία Περβολαράκη στα 53 κιλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.