Με τουρνουα rapid ανοιξε τη χρονια ο Σκακιστικος Ομιλος Κομοτηνης

Φιλοξένησε σκακιστές από πολλές περιοχές της Θράκης ακόμη… και την Κέρκυρα

Το πρώτο του σκακιστικό τουρνουά, για τη χρονιά, πραγματοποίησε ο  Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής, το οποίο έλαβε μέρος στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και στον χώρο του ξενοδοχείου Δημόκριτος, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά ήταν rapid (15 min + 10 sec) 5 γύρων και περιλάμβανε δύο ηλικιακά γκρουπ ενώ συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά και ενήλικοι σκακιστές από Σκακιστικούς Συλλόγους της Ξάνθης, των Φερών, του Διδυμοτείχου, της Αλεξανδρούπολης αλλά και από τη μακρινή Κέρκυρα.
 
Για το τουρνουά και ό,τι αφορά τον Σκακιστικό Όμιλο μίλησε ο κ. Μάριος Θεοδώρου, μέλος του ομίλου της Κομοτηνής.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο τουρνουά είναι το εναρκτήριο της σαιζόν και έχει ως ρόλο και σκοπό να «τραβήξει» περισσότερο κόσμο, αρχάριο κατά κύριο λόγο για να έρθει και να μάθει την τέχνη του σκακιού. Ήδη ο Όμιλος έχει δημιουργήσει τμήμα αρχαρίων και τμήμα προχωρημένων με τον κ. Θεοδώρου να εμμένει στη σημασία του να γίνεται ένα τέτοιο είδους τουρνουά στην πόλη μας καθώς «είναι μια σημαντική αρχή για να καθιερωθεί και σαν θεσμός αυτό το τουρνούα και για να δώσουμε και ένα έναυσμα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν».
 
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοδώρου το σκάκι είναι ένα άθλημα της επιστήμης και της τέχνης, γιατί είναι ένα στρατηγικό άθλημα και παράλληλα ένα άθλημα  που τραβάει αρχάριους νέους για να ασχοληθούν με αυτό τονίζοντας ότι «συνήθως έχουμε πιο πολλά παιδία παρά ενήλικες».
 

Πανελλήνιες επιτυχίες για τον Σκακιστικό Όμιλο Κομοτηνής

 

Κάνοντας έναν απολογισμό της περσινή σαιζόν ο κ. Θεοδώρου αποτίμησε πως ήταν απολύτως επιτυχημένη όσο αφορά το αθλητικό κομμάτι του Ομίλου, καθώς η αγωνιστική ομάδα έφτασε ένα βήμα από τα προκριματικά της Α΄ Εθνικής και όπως θεωρεί ο ίδιος η επιτυχία αυτή «θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στο πώς θα αντιμετωπιζόμαστε από τον κόσμο και από τον Δήμο».
 
Τα παιδία που συμμετέχουν εδώ και καιρό στις εργασίες του Ομίλου, σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου έχουν βελτιωθεί πολύ και ο ίδιος ευελπιστεί να υπάρξει μια νέα σκακιστική γενιά έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα παλιά φαινόμενα και η σκακιστική οικογένεια να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.
 
Να σημειωθεί κλείνοντας ότι τα μαθήματα του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής έχουν ξεκινήσει από τις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται στο Πολυλειτουργικό, προσωρινά, καθώς ο Όμιλος ψάχνει νέα, δική του στέγη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.