Στους Αγιους Τοπους προσκυνητες απο τη Ροδοπη (+Photo Gallery)

Συνοδεία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τους Άγιους Τόπους επισκέφθηκαν το διάστημα 23 με 30 Σεπτεμβρίου πιστοί από τη Ροδόπη με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Την ημέρα της άφιξης των προσκυνητών στα Πανάγια Προσκυνήματα, επισκέφθηκαν τον Γολγοθά και στη συνέχεια τον Πανάγιο Τάφο και ακολούθως μετέβησαν στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έγιναν δεκτοί από τον Προκαθήμενο του Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλο τον Γ’, ο οποίος χαιρέτησε τους προσκυνητές, απευθύνοντας τους λόγους οικοδομής και παρακλήσεως και τους προσέφερε δώρα.

Την επόμενη ημέρα οι προσκηνυτές από τη Ροδόπη ακολούθησαν την οδό του Μαρτυρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στους Άγιους Τόπους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, τη Ναζαρέτ, την Κανά, το Θαβώρ, το Σαραντάριο, τον Ιορδάνη ποταμό και την Ιερά Μονήν Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπως και τα προσκυνήματα εντός της παλαιάς πόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την κανονική Πατριαρχική άδεια και ευλογία ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε δύο ιερές Αγρυπνίας στον Πανάγιο Τάφο, και μία στον Γολγοθά, ενώ μετείχε την κυριώνυμη ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προσευχήθηκε δε υπέρ υγιείας, προόδου και ευημερίας του ιερού Κλήρου και του Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως και όλης της Θράκης.

(σ.σ. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στην κεντρική φωτογραφία)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.