Σιωπηρη προσεγγιση Μετιου-Πατριωτικης Αυγης βλεπουν Σκουρλετης-Κατσιμιγας

Για φαινόμενα συνεργασίας με την παράταξη που εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατηγόρησαν τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ οι δύο άντρες

Για φαινόμενο συνεργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου με τους «αμίλητους» όπως τους χαρακτήρισε, Περιφερειακούς Συμβούλους της Χρυσής Αυγής, (τους συμβούλους της Πατριωτικής Αυγής που υποστηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή) μίλησε από την Κομοτηνή ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, την οποία επισκέφτηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.
 
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας για τις αλλαγές που προέκυψαν από τη νέα κυβέρνηση στον Κλεισθένη που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε στόχο να δώσει ρόλο στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ώστε να γίνουν αυτά τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αλλαγές που στην πράξη οδηγούν σε καταστάσεις «Φρανκενστάιν» όπως τις χαρακτήρισε, μία από αυτές και στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
«Ο νόμος του Κλεισθένη άλλαξε με ένα βάρβαρο και αντισυνταγματικό τρόπο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης εξηγώντας πως αφαιρούνται οι αρμοδιότητες από τα Δημοτικά και Κοινοτικά συμβούλια, που εκλέχθηκαν από ξεχωριστή κάλπη και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία να τονωθεί η ζωή στις κοινότητες.Όμως αυτό δεν τους εκπλήσσει, γιατί, όπως εξήγησε, η ΝΔ ήταν πάντα συντηρητική παράταξη και δεν έφερε ούτε υπερασπίστηκε αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συμπλέουν η παράταξη του κυβερνόντος κόμματος, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κ. Κώστας Κατσιμίγας, τον οποίο είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και συναντήθηκε την Τρίτη με τον κ. Σκουρλέτη.
 
Έτσι σημείωσε πως στις δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγιναν μέχρι σήμερα, την τυπική της 1ης Σεπτεμβρίου και την κανονική που έγινε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, οι δύο Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της Πατριωτικής Αυγής, που υποστηρίχθηκε στις εκλογές από τη Χρυσή Αυγή, ψήφισαν ομαδικά και μαζικά κάθε εισήγηση του κ. Μέτιου, με αποτέλεσμα να περάσουν, όπως ανέφερε «τραγικά πράγματα» με μία ψήφο διαφορά.
 
Έτσι θεωρεί πως παγιώνεται μια κατάσταση όπου συμπλέουν η παράταξη του κυβερνόντος κόμματος, του κ. Μέτιου, με το ΚΙΝΑΛ και τη Χρυσή Αυγή.«Αυτά είναι σίγουρα ανώμαλες διαστροφικές καταστάσεις, που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να εξεταστούν σε βάθος από την κοινή γνώμη και το εκλογικό σώμα» υπογράμμισε ο κ. Κατσιμίγας θεωρώντας πως η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική, με τον κ. Μέτιο να βιάζεται να εξασφαλίσει «ψήφο εμπιστοσύνης».
 
Όμως η Περιφέρεια, όπως εξήγησε ο κ. Κατσιμίγας και στον κ. Μέτιο, δεν είναι Βουλή, που απαιτεί 151 βουλευτές, και δεν απαιτεί 27 συμβούλους για να διοικήσει. Παρόλα αυτά ο κ. Μέτιος φαίνεται πως κινείται από την μεγάλη αγωνία του να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που ο κ. Κατσιμίγας ανησυχεί πως οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να περάσει πράγματα στα οποία η παράταξή τους θα είναι αντίθετη.
 
«Εμείς αρχικά του είχαμε πει πως δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, οτιδήποτε θετικό θα το ψηφίζουμε, και στην πορεία μπορεί να δούμε συνεργασία σε κάποια πράγματα, χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα και καρέκλες» ανέφερε για να αντιτείνει ότι φαίνεται πως ο κ. Μέτιος αποφάσισε να μοιράσει καρέκλες, να ενσωματώσει ουσιαστικά την παράταξη του ΚΙΝΑΛ, τα στελέχη του οποίου διαμαρτύρονται ανεπίσημα αλλά δημόσια δεν έχουν βγει να καταγγείλουν την κατάσταση αυτή.
 
«Εμείς θα είμαστε εκεί, σύμφωνα με την εντολή που πήραμε, για να ελέγχουμε και να καταγγείλουμε ό,τι κακώς κείμενο υπάρχει στην περιφέρεια» δεσμεύτηκε κλείνοντας ο κ. Κατσιμίγας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.