«POLITEIA»: Το συνεδριο των Πολιτικων Επιστημων που ηρθε για να μεινει

Αριάδνη Χαρπαντίδου, συντονίστρια παραρτήματος ΕΟΠΕ στην Κομοτηνή «Στους νέους πολιτικούς επιστήμονες υπάρχει γνώση και ενδιαφέρον»

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, νομικών και πολιτικών το 1ο Διεθνές Συνεδρίου Πολιτικών Επιστημόνων “POLITEIA” με θεματική “EUROPE AT CROSSROADS: Leadership, Challenges & State of Play. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου το διάστημα μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται σε εκείνες τις δράσεις οι οποίες φέρουν το έμβλημα του United Nations Academic Impact.
 
Το «POLITEIA» είχε στόχο την προώθηση του εμπλουτισμένου και εποικοδομητικού διαλόγου με πτυχές που αφορούν την περιφερειακή, ευρωπαϊκή, και παγκόσμια πολιτική σφαίρα. Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά και επιπλέον υποστηρίχθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών Ελλάδας και Κύπρου (UNRIC).
 
Το παρών στο «Politeia» έδωσε και αντιπροσωπία 5 ατόμων από το παράρτημα του ΕΟΠΕ στην Κομοτηνή, ενώ ταυτόχρονα ομιλητές στον συνέδριο ήταν και δύο επίκουροι καθηγητές του ΔΠΘ, ο κ. Κωνσταντίνος Δικαίος και ο κ. Σωτήρης Σέρμπος.

«Συνέδριο ακριβείας»

Κάνοντας μια αποτίμηση του συνεδρίου η συντονίστρια του παραρτήματος του ΕΟΠΕ στην Κομοτηνή, κ. Αριάδνη Χαρπαντίδου έκανε λόγο για ένα σημαντικό συνέδριο στον κλάδο της Πολιτικής Επιστήμης.
 
Η νεαρή φοιτήτρια από την Καβάλα και δραστήρια σε θέματα πολιτικής επιστήμης αναφέρθηκε στην εντύπωση που της έκανε η άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου, σημειώνοντας ότι «ήταν ένα συνέδριο ακριβείας, υψηλών παροχών προς τους συμμετέχοντες, με τυπικό χρονοδιάγραμμα και πλούσιες θεματικές», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στη συμμετοχή σύνεδρων διαφορετικών ηλικιών με την πλειοψηφία αυτών να είναι φοιτητές και νέα παιδιά, που όπως ανέφερε «έκανε σε όλους εντύπωση».

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Χαρπαντίδου έκανε λόγο για ένα ζωντανό συνέδριο στο οποίο κυριάρχησε η αλληλεπίδραση μεταξύ ομιλητών και κοινού καθώς «σε πολλά κομμάτια των συνεδρίων υπήρχαν ερωτήσεις» και μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, από νέους φοιτητές που κατέθεταν στοχευμένες ερωτήσεις «δείχνοντας ότι και στους νέους επιστήμονες υπάρχει γνώση και ενδιαφέρον».

«Υπάρχει προβληματισμός αλλά και σωστές και θετικές κατευθύνσεις»

Στο περιθώριο του συνεδρίου βέβαια όπως εξήγησε η συντονίστρια του ΕΟΠΕ Κομοτηνής υπήρξε συζήτηση και για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την κοινότητα των πολιτικών επιστημόνων και έχει να κάνει με τα προβλήματα του κλάδου. Όπως εξήγησε η κ. Χαρπαντίδου «πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις ατομικά και σε διαλλείματα πολλές φορές συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου αυτού». «Φυσικά όλοι αυτοί οι επιστήμονες, οι ομιλητές ακόμα και ο πρόεδρος του ΕΟΠΕ μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε κατευθύνουν σε αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις» σημείωσε η  ίδια τονίζοντας  ότι «υπάρχει προβληματισμός αλλά επίσης και σωστές και θετικές κατευθύνσεις».
 
«Θα είναι ένας θεσμός που θα μείνει» εκτίμησε η ίδια, κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.