Προβληματα απο την κακοκαιρια της Παρασκευης

Πλημμυρικά φαινόμενα στον Ίασμο, σπασμένα δέντρα σε όλη την Ροδόπη και δυσκολίες στην μετακίνηση από τα καιρικά φαινόμενα

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή μας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις, καθώς και πλημμυρικά φαινόμενα στον Ίασμο, όπου ξανά οι δρόμοι έγιναν ποτάμια από την έντονη βροχή.
 
Οι βροχοπτώσεις στην περιοχή μας ξεκίνησαν από το πρωί, και συνεχίστηκαν παροδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, διαφορετικές περιοχές είδαν την κακοκαιρία σε διαφορετικές περιόδους της ημέρας.
 
Στον Ίασμο τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα το πρωί, με την βροχόπτωση να ξεκινά πριν τις 11 και να συνεχίζεται για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν τα παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν καταγραφεί και το καλοκαίρι, με αναφορές ότι το νερό μπήκε ακόμα μια φορά και σε σπίτια.
 
Όμως και άλλες περιοχές της Ροδόπης επλήγησαν από την κακοκαιρία, με αναφορές για σπασμένα δέντρα τόσο σε οικισμούς όσο και εντός της Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα, στην παιδική χαρά κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, έσπασε ένα δέντρο, το οποίο έπεσε εντός της παιδικής χαράς.
 
Αναφορές για σπασμένα δέντρα υπήρξαν και στον οικισμό των Δειλινών, ενώ στην εκκλησία της Αιγείρου το μπουρίνι έριξε τρία κυπαρίσσια, σύμφωνα με αναφορές πενήντα περίπου ετών, ενώ παρατηρήθηκαν και πολλά σπασμένα κλαδιά δέντρων κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού.

Υποχώρηση των φαινομένων δείχνει η ΕΜΥ

Για σήμερα Σάββατο, 5 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Για αύριο Κυριακή, αναμένονται λίγες νεφώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.