Επαναλειτουργουν οι Δημοτικες Βιβλιοθηκες Σαπων και Ξυλαγανης

Σε καθημερινή βάση με σταθερό ωράριο επισκέψεων

 
Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την πρόσβαση στη γνώση γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της η δημοτική αρχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό πως επαναλειτουργούν σε νέα βάση οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σαπών και Ξυλαγανής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Όπως θυμίζει η ανακοίνωση, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαπών βρίσκεται στην οδό Μπακογιάννη Παύλου 32, στον πεζόδρομο εντός του Πολύκεντρου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 07:30 έως 14.30, Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις απογευματινές ώρες 16:30 έως 20:30 ενώ το Σάββατο από τις 09:00 έως και 14:00 – εκτός των εορτών που το ωράριο τροποποιείται.

Αντίστοιχα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής βρίσκεται σε σημείο επί της λαϊκής αγοράς του οικισμού. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης καθημερινά εκτός Πέμπτης από τις 15:00 έως και 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως και 13:00 – εκτός των εορτών που το ωράριο τροποποιείται.

Σημειώνεται ότι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, στους μαθητές, στους σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που τις επισκέπτεται και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους. Κύριος σκοπός τους είναι η πρόσβαση στη γνώση, τη φιλαναγνωσία, η προώθηση της μελέτης και της αγάπης για το βιβλίο, η ψυχαγωγία και η εξυπηρέτηση των πληροφοριακών αναγκών των κατοίκων του τόπου καθώς επίσης η γνωριμία και επαφή των μικρών παιδιών με τις βιβλιοθήκες μέσα από δράσεις και παιχνίδια.

Οι βιβλιοθήκες δέχονται κάθε είδους δωρεά βιβλίων, οπτικοακουστικού υλικού και επιτραπέζιων παιχνιδιών, καθώς επίσης είναι ανοιχτές σε κάθε είδους συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής συνεισφοράς και δράσης.

Η δημοτική αρχή απευθύνει κάλεσμα σε όσους συλλόγους και φορείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δράσεις και συνδυαζόμενα προγράμματα σε συνεργασία με τις βιβλιοθήκες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τη λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης στην Ξυλαγανή, ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού, που ασκούσαν πιέσεις για την επαναλειτουργία της σε σταθερή βάση. Ένα αίτημα που πλέον ικανοποιείται, σύμφωνα με την παραπάνω εξέλιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.