Προσθετη εκτακτη χρηματοδοτηση 880.000 ευρω στο ΔΠΘ

Συνολικά 12.417.034,41 ευρώ για το έτος 2019 έλαβαν από το Υπουργείο Παιδείας τα Πανεπιστήμια της χώρας

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με απόφαση της και σε συνέχεια της δέσμευσής της στις Πρυτανικές Αρχές, προχώρησε άμεσα σε παροχή πρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια ύψους 12.417.034,41 ευρώ για το έτος 2019.
 
Το ποσό που αντιστοιχεί στο ΔΠΘ από την εν λόγω χρηματοδότηση ανέρχεται στις 880.000 ευρώ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως έκτακτη χρηματοδότηση είχε δοθεί και την προηγούμενη χρονιά στα ιδρύματα, ενώ για φέτος και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου και η νυν είχε διαβεβαιώσει πως θα κατανεμηθούν.
 
Τα χρήματα αυτά αποτελούν μια ανακούφιση για τα Πανεπιστήμια, μιας και αρκετά από αυτά, μεταξύ των οποίων και το ΔΠΘ, είχαν προϋπολογίσει αυτά τα ποσά για τη λειτουργία τους και θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση αν δεν καταβαλλόταν από το υπουργείο.
 
Η Υπουργός, κ. Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια της δέσμευσής μας κατά την τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, προχωρήσαμε σε πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων της χώρας κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους. Στόχος μας η άμεση κάλυψη σημαντικών λειτουργικών αναγκών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους φοιτητές, στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό και στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων μας με κάθε τρόπο»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.