Το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης ανοιξε τις πορτες του στην Εθνικη Λυρικη Σκηνη

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου «El retablo de maese Pedro»

Συνεπήρε το κοινό η παράσταση της εθνικής λυρικής σκηνής υπό τον τίτλο «El retablo de maese Pedro». Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το Μέγαρο Μουσικής απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη για την περιοχή μας παράσταση κουκλοθέατρου που έφερε τη σφραγίδα ποιότητας της λυρικής σκηνής της χώρας μας. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της παράστασης  η κ. Ντίνα Στράνη, εκπρόσωπος της εθνικής λυρικής σκηνής, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, καθώς και η κ.Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, καταθέτοντας τη χαρά τους για το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή.
 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε σημαντική πρόταση

Τον λόγο έλαβε αρχικά η κ.Σοφία Μενεσελίδου, η οποία ευχαρίστησε προσωπικά την κ.Στράνη για την παρουσία της στο δημοτικό περιφερειακό θέατρο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την χαρά της για τη συνεργασία τόσο με την εθνική λυρική σκηνή όσο και με την περιφέρεια. «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε σημαντική πρόταση» δήλωσε η πρόεδρος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα μελλοντικής σύμπραξης  με ανάλογες σημαντικές καλλιτεχνικές προτάσεις.

«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται δράσεις και πόσο μάλλον δωρεάν για το κοινό»

Η κ. Στράνη, ανέφερε πως πρόκειται για μια παράσταση όπερας και κουκλοθέατρου που προέρχεται από μια ισπανική πρωτότυπη όπερα του Μανουέλ ντε Φάγια, που θα πραγματοποιηθεί σε 10 πόλεις της βορείου Ελλάδος με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.«Κουκλοπαίκτες και μονωδοί της εθνικής λυρικής σκηνής, ενώνονται σε μια πολύ όμορφη σύμπραξη και καλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος. Ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ παράλληλα τόνισε  πως «ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται δράσεις και πόσο μάλλον δωρεάν για το κοινό».

«Άνοιγμα σεζόν» για το Μέγαρο Μουσικής η παράσταση από την εκπρόσωπο της Περιφέρειας

Τέλος, η κ.Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του Μεγάρου Μουσικής, καλωσόρισε με τη σειρά της  την εθνική λυρική σκηνή στην Κομοτηνή, εκ μέρους της περιφέρειας και του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Ευχαρίστησε τον δήμο Κομοτηνής για τη δυνατότητα διαμεσολάβησης έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η παράσταση, την οποία χαρακτήρισε ως «μοναδική και πρωτόγνωρη» για τα δεδομένα της περιοχής.«Άνοιγμα σεζόν και άνοιγμα επανάληψης συνεργασίας με την εθνική λυρική σκηνή» δήλωσε η γραμματέας και κλείνοντας, χαρακτήρισε την παράσταση ως «ένα πολιτιστικό γεγονός μεγάλων διαστάσεων». Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση της περιφέρειας να δοθεί το Μέγαρο Μουσικής στη διάθεση των καλλιτεχνών της χώρας αλλά και στους πολίτες της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.