Το τελευταιο «αντιο» στον Καβαλιωτη εικαστικο και γλυπτη Σταυρο Κολοζωφ

Η εικαστική του παρακαταθήκη, οι κοινωνικοί του αγώνες και η απεργία πείνας -Ύστατος «αποχαιρετισμός» και από το ΚΚΕ Καβάλας με το οποίο διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος

Πέθανε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 σε ηλικία 71 ετών ο Καβαλιώτης εικαστικός καλλιτέχνης και γλύπτης Σταύρος Κολοζώφ. Ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα τη δεκαετία του ’80, όταν είχε προκύψει το θέμα κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου πετροχημικών στην Καβάλα, ξεκίνησε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία ενάντια στην επένδυση εκείνη και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ένα μεγάλο έργο ζωγραφικής του Σταύρου Κολοζώφ βρίσκονταν για χρόνια στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας αλλά αποσύρθηκε μετά από μια ανακαίνιση που έγινε στο κτήριο.

Ο Σταύρος Κολοζώφ διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με το ΚΚΕ και για πολλά χρόνια συνεργάτης της «Πρωινής».

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 12:00 στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Καβάλα.

Το τελευταίο «αντίο» από το ΚΚΕ Καβάλας

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σεμνό αγωνιστή και φίλο του ΚΚΕ Σταύρο Κολοζώφ που έφυγε σήμερα απροσδόκητα από τη ζωή.
Ο Σταύρος Κολοζώφ διετέλεσε κατά τη μεταπολίτευση δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με το ΚΚΕ και για χρόνια υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά του. Η ανυπότακτη στάση ζωής και οι αγώνες του αποτυπώθηκαν με τον πιο εύστοχο τρόπο στο πλούσιο έργο του, αφού η πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα. Ως εικαστικός και γλύπτης ξεχώρισε για το έργο του που είχε ως σημείο αναφοράς τους αγώνες του λαού μας.

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του.

*Φωτογραφία: patkiout.gr
Πηγή: kavalapost.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.