Η πρωτη καταδικη του Δημου Κομοτηνης για τα Αδεσποτα ειναι γεγονος

Σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ισμαήλ Λεβέντ

Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Αδέσποτα του Δήμου Κομοτηνής προς τους πολίτες:  «Καταγγείλτε κάθε περιστατικό έως ότου ο Δήμος Κομοτηνής Αναλάβει τη Θεσμική του Ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τα αδέσποτα»

 
Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών ,με δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε από το μονομελές ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ,Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων κ.Ισμαήλ Λεβέντ για την επίθεση αγέλης αδέσποτων που σημειώθηκε σε δρόμο της Κομοτηνής  σε  συμπολίτισσα  μας,η όποια  επέβαινε σε ποδήλατο.
 
Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του Δήμου Κομοτηνής καθότι ενώ και στο παρελθόν έχουν φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου αντίστοιχες υποθέσεις οι σχετικές αποφάσεις ήταν στο σύνολό τους αθωωτικές.
 
Η ομάδα «Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Αδέσποτα του Δήμου Κομοτηνής» εξέδωσε σχετική με την υπόθεση ανακοίνωση παραθέτοντας τα όσα διημείφθησαν κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προτρέποντας τους πολίτες και δημότες αυτής της πόλης να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό, είτε αφορά σε επίθεση κατά ανθρώπων, είτε κακοποίησης ζώου, άμεσα στην Αστυνομία, η οποία οφείλει να ενημερώνει άμεσα την Εισαγγελία Κομοτηνής και να προχωράει βάσει νόμου σε αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης του εκάστοτε υπεύθυνου αντιδημάρχου έως ότου ο Δήμος Κομοτηνής Αναλάβει τη Θεσμική του Ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τα αδέσποτα .
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
 
Εκδικάστηκε σήμερα 15/10/2019 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά άρθρο 314 παρ. 1 του Π.Κ με κατηγορούμενο τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, καθαριότητας και τεχνικών έργων Ισμαήλ Λεβέντ και παθούσα-θύμα επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά, συμπολίτισσά μας, η οποία και παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή προς υποστήριξη κατηγορίας με τον Νέο Ποινικό Κώδικα, εκπροσωπούμενη από την δικηγόρο του Πρωτοδικείου Ροδόπης κ.Ελισσάβετ Τσιτσιγιάννη.
 
Ο Αντιδήμαρχος παραστάθηκε όχι αυτοπροσώπως αλλά δια πληρεξουσίου δικηγόρου, με εξουσιοδότηση και τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης κ.Παναγιώτης Χαραλαμπίδης.
 
Η σωματική βλάβη που υπέστη η παθούσα τελέστηκε στις 30/5/2016 όταν αυτή, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οδηγώντας ποδήλατο επί της οδού Αγίας Βαρβάρας δέχτηκε επίθεση από πέντε αδέσποτα όπως αποδείχτηκε σκυλιά , με αποτέλεσμα να ανατραπεί στο οδόστρωμα και να υποστεί σωματικές κακώσεις και συγκεκριμένα θλαστικό τραύμα τριχωτού της κεφαλής καθώς και απώλεια μερικής μνήμης.
 
Η κατηγορία που βάραινε τον Αντιδήμαρχο και που αιτιωδώς συνδέεται με την ως άνω σωματική βλάβη της παθούσας, ήταν ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως ο Νόμος και το άρθρο 9 παρ.1 του Νόμου 4039/2012 επιτάσσει με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της παθούσης εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε.
 
Το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ως άνω υποθέσεως μετά την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, ήταν η καταδίκη του Αντιδημάρχου Κομοτηνής, ο οποίος κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος, ήτοι τον Μάιο του έτους 2016 και επί δημαρχίας Γεώργιου Πετρίδη ήταν Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος και συγκεκριμένα περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων, στο αμέσως επόμενο διάστημα αντικαταστάθηκε και σήμερα με δημαρχίας Γκαράνη Ιωάννη επανατοποθετήθηκε στην θέση αυτή.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταδικαστική αυτή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης για τον Δήμο Κομοτηνής για τις επιθέσεις των αδέσποτων που σημειώνονται καθημερινά, είναι η πρώτη που σημειώνεται μετά την εκδίκαση και άλλων υποθέσεων που όμως κατέληξαν σε αθωωτική κρίση.
 
Τις περισσότερες φορές όμως τα θύματα κατέθεταν ως μάρτυρες μη παριστάμεθα ως πολιτικοί ενάγοντες με την παρουσία δικηγόρου που μπορούσε νομικά να αποδείξει το νομικό σκέλος της παραλείψεως ενεργειών και της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής.
 
Με την παράστασή της όμως η παθούσα μετά της δικηγόρου κ.Τσιτσιγιάννη ως πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης αφού αποδείχτηκαν περίτρανα τεράστιες παραλείψεις του Δήμου Κομοτηνής και μη σύννομες ενέργειες που οδηγούν δυστυχώς τους δημότες Κομοτηνής να ζούνε σε μια πόλη χωρίς ασφάλεια, ελευθερία κυκλοφορίας χωρίς φόβο και με κίνδυνο βλάβης της σωματικής τους ακεραιότητας, ακόμη και της ίδιας τους της ζωής.
 
Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας κ.Λαμπρίδης, αναρωτήθηκε «τι είναι αυτό που δεν κάνετε και αν το κάνετε γιατί έχουμε τον τεράστιο αυτό αριθμό επιθέσεων από αδέσποτα» όταν η πολιτική αγωγή προσεκόμισε βεβαιώσεις του Νοσοκομείου Κομοτηνής για επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες που προσήλθαν στο Νοσοκομείο, με μια τρομακτική αύξηση χρονικά από 169 περιστατικά το έτος 2014, 147 τραυματισμοί το έτος 2015, πάνω από 200  τραυματισμοί το έτος 2016 , 324 τραυματισμοί το έτος 2017 και 323 τραυματισμοί από επιθέσεις σκυλιών το έτος 2018. Για δε το έτος 2019 που δεν έχει ολοκληρωθεί, η πολιτική αγωγή κατάφερε να φέρει βεβαίωση από το νοσοκομείο Κομοτηνής έως και τον Μάιο του τρέχοντος έτους με 120 ήδη επιθέσεις και πρόκληση σωματικής βλάβης από σκυλιά.
 
Στην επ’ακροατηρίω διαδικασία θίχτηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή και των φιλοζωικών οργανώσεων της πόλης με στάση «μίσους» και καταιγισμό ύβρεων απέναντι στους πολίτες που ζητούν και θέλουν να νοιώθουν ασφάλεια, προασπίζοντας το δικαίωμα στην σωματική τους ακεραιότητα και στην ζωή αλλά και στην ευζωία των ζώων που για τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία συνίσταται μόνο στην αποτροπή του εγκλεισμού τους και όχι στις άθλιες συνθήκες που αυτά αντιμετωπίζουν στο «φυσικό» τους περιβάλλον.
 
Η ακραία αυτή συμπεριφορά είναι καταδικαστέα ως και κάθε ακραία και απόλυτη στάση σε ένα τόσο μείζονος για την πόλη σημασίας θέμα και τους δημότες όταν μάλιστα μέλη αυτών των φιλοζωικών οργανώσεων αποτελούν και μέλη της πενταμελούς επιτροπής που αποφασίζει για την επικινδυνότητα των ζώων και την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον ως ο νόμος ορίζει.
 
Ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ισμαήλ Λεβέντ καταδικάστηκε σε εφέσιμη ως ζήτησε ποινή 7 μηνών.
 
Προτρέπουμε τους πολίτες και δημότες αυτής της πόλης να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό, είτε αφορά σε επίθεση κατά ανθρώπων, είτε κακοποίησης ζώου, άμεσα στην Αστυνομία, η οποία οφείλει να ενημερώνει άμεσα την Εισαγγελία Κομοτηνής και να προχωράει βάσει νόμου σε αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης του εκάστοτε υπεύθυνου αντιδημάρχου έως ότου ο Δήμος Κομοτηνής Αναλάβει τη Θεσμική του Ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τα αδέσποτα .  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.