Χωρο στεγασης αναζητα ο ΣΕΑΝ Ροδοπης

Κινητοποίηση και κρούσεις του Συνδέσμου σε Δήμο και Περιφέρεια για την επίλυση του ζητήματος

Στην εκπομπή «Βόλτα στην ενημέρωση» βρέθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Ροδόπης, Αθανάσιος Τσαρδακλής, θίγοντας το θέμα της έλλειψης στέγασης του συνδέσμου αλλά και τις ενέργειες που καταβάλλονται για εύρεση.

Σχετικά με τον ΣΕΑΝ Ροδόπης

Αρχικά, ο πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με τον ΣΕΑΝ, αναφέροντας πως αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ανάμεσα στους στόχους του, βρίσκεται η διατήρηση της επαφής των εφέδρων αξιωματικών με τις ένοπλες δυνάμεις και αυτούς που απολύονται από τις τάξεις τους αλλά και η ενημέρωση τους επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και ηγεσίας.

Δικαίωμα εγγραφής σε όλους τους συνδέσμους εφέδρων αξιωματικών που βρίσκονται ανά νομό σε όλη την Ελλάδα, έχει όποιος απολύεται από τις τάξεις του ελληνικού στρατού ως έφεδρος αξιωματικός. Επιπλέον, κάθε σύνδεσμος έχει το δικό του ετήσιο πλάνο δράσεων, το οποίο είναι τις περισσότερες φορές γνωστοποιημένο στο διαδίκτυο.

«Με αριθμημένα 150 μέλη, έχουμε πραγματοποιήσει και συνδράμει σε διάφορες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, έχουμε γίνει δότες μυελού των οστών, έχουμε διεξάγει ομιλίες γύρω από θέματα εθνικής ασφάλειας, άμυνας και γεωπολιτικής με καταξιωμένους καλεσμένους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε δράσεις άσκησης που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό» ανέφερε ο πρόεδρος, καταθέτοντας ορισμένες εκ των δράσεων.

Το πρόβλημα στέγασης και η επιτακτική ανάγκη επίλυσής του

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη επίλυσής του αλλά και την πρόθεση μαζικής κινητοποίησης ως τα τέλη του χρόνου. «Δεδομένης της έλλειψης έδρας, συναποφασίσαμε  μέχρι τέλος του χρόνου, να γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να βρεθεί ένας χώρος για να στεγαστούμε. Έχουμε αρχειακό υλικό το οποίο εντοπίσαμε πρόσφατα και θα πρέπει να καθαριστεί και αρχειοθετηθεί» υπογράμμισε ο κ. Τσαρδακλής.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, έφεδρος αξιωματικός και μέλος του ΣΕΑΝ, ο οποίος σημείωσε πως κατά καιρούς έχουν γίνει κρούσεις και στη δημοτική διοίκηση αλλά και στην περιφέρεια για το ζήτημα με την πρόθεση επίλυσης από πλευράς φορέων,να είναι διακριτή. «Υπάρχουν κάποιες διαβουλεύσεις με την νέα διοίκηση του Δήμου αλλά και με τη Περιφέρεια, κάτι που επιβεβαιώνει ένα θετικό κλίμα αλλά από εκεί και πέρα αναμένουμε να υπάρξουν εξελίξεις εν καιρώ» ανέφερε καταληκτικά ο έφεδρος αξιωματικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.