Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για ακόμα μια χρονιά η 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο

04.11.2019 22:08

Κώστας Μαρκενδούδης

Περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, φτάνοντας τους 5.000 επισκέπτες, προσέλκυσε η Γιορτή, βάζοντας τις βάσεις για ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ακόμα πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες ήταν η φετινή γιορτή Τσίπουρου που διεξήχθη στον Ίασμο το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου και με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 


Όπως κάθε χρονιά η εκδήλωση προώθησε τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.
 


Η διοργάνωση φέτος ήταν πολύ επιτυχημένη και από άποψη επισκεπτών, με τους διοργανωτές να μιλούν για 5.000 επισκέπτες και συμμετέχοντες, που τίμησαν τη Γιορτή με την παρουσία τους.
 


Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τη «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο, αλλά και τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα που απεύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα.
 

Επιτυχημένο το IASMOS RUN 2019

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία “IASMOS RUN 2019”, ενώ και τις δύο μέρες υπήρχε δράση Μαγειρικής από τον Chef Αντώνη Μαυρίδη με ντόπια προϊόντα ενώ στον κεντρικό χώρο της Γιορτής λειτουργούσε Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά.
 


Καταξιωμένοι καλλιτέχνες πλαισίωσαν μουσικά τις δύο ημέρες της Γιορτής όπως οι Γωγώ Τσαμπά, Εβρίτικη Ζυγιά, Βαγγέλης Ψαθάς, Κωνσταντίνος Μπανιώτης, Γιάννης Γκορίτσας, Χρήστος Ιωαννίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης.

Στον κεντρικό χώρο της γιορτής υπήρχαν κρεατικά της ώρας, σαλάτες και φυσικά...τσίπουρο, με τους διοργανωτές να δίνουν ραντεβού με όλο το κοινό για την 4η Γιορτή Τσίπουρου.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine