Περιφερειακο Συμβουλιο οπως λεμε Ρωμαικη Αρενα

Της Έκδοσης

Πολεμικό (ίσως και εμφυλιοπολεμικό, δεδομένης της αυτοδιοικητικής προέλευσης στελεχών της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης) παραμένει το κλίμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδίως αυτή της μείζονος, να φαίνεται πως στέκονται καθ’ όλα απέναντι στην παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και της συμμαχίας που έχει δημιουργήσει στο Συμβούλιο.
 
Μιας συμμαχίας που σε θέματα τα οποία δημιουργούν έντονες αντιπαλότητες, πρέπει να στηρίζεται στην ψήφο της παράταξης που πρόσκειται στην Χρυσή  Αυγή, ώστε να περάσουν θέματα κρίσιμα για την Περιφέρεια, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα.
 
Αλλά ακόμα και σε θέματα που στο τέλος εγκρίνονται ομόφωνα, όπως το ζήτημα της αποκατάστασης της γέφυρας του Κομψάτου, οι αντεγκλήσεις και οι αψιμαχίες, φτάνουν πολλές φορές στο επίπεδο του προσωπικού, με εγκλήσεις και… στις επαγγελματικές ιδιότητες.
 
Δεν είμαστε, και κανένας δεν θα πρέπει να είναι, υπέρ της πλήρης σύμπνοιας και σύμπλευσης όλων των παρατάξεων, μιας και η δημοκρατία, και ιδιαίτερα η τοπική δημοκρατία, είναι από τη φύση της, όπως είχε πει και ο Ρόμπερτ Κέννεντυ, ακατάστατη και δύσκολη.
 
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι τυχόν αντιπαραθέσεις και κόντρες, γίνονται όχι εξαιτίας της προσπάθειας να εξευρεθεί μια καλύτερη ή βέλτιστη λύση, για να το πούμε καλύτερα δεν αφορούν την πολιτική, αλλά φαίνεται, όλο και περισσότερο, ότι κατευθύνονται στην προσπάθεια εκμηδένισης του αντιπάλου.
 
Παρόλο που η φύση της πολιτικής, επιτρέπει αυτού του είδους την τακτική πριν τις εκλογές, σε ένα Συμβούλιο το οποίο θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια μαζί, θα πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi για όλους, γιατί δεν είναι δυνατόν να σκοτώνονται οι σύμβουλοι μεταξύ τους κάθε φορά, οι συνεδριάσεις να κρατούν έξι ώρες και στο τέλος το αποτέλεσμα να μην είναι θετικό για τους πολίτες, τους οποίους εν τέλει υπηρετούν.
 
Για να μην παρεξηγούμαστε, καμία πλευρά δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά στο τέλος, για να μπορέσει να παραχθεί ουσιαστικό έργο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις.
 
Την Παρασκευή θα κληθούν να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, και αν συνεχίσουν σε αυτή την πορεία, στο τέλος θα ξοδέψουν 5 ώρες, μαχόμενοι στα χαρακώματα, για να καταλήξουν στο τέλος να εγκρίνουν οριακά την εισήγηση, χωρίς κανένας να έχει γίνει σοφότερος.
 
Γιατί στο τέλος αντί για το κουδούνι, ο Πρόεδρος θα πρέπει να πάρει ένα μαστίγιο, να το γυρίσουμε σε Ρωμαϊκή Αρένα, και να κόβουμε εισιτήρια στην είσοδο. Αν μη τι άλλο, θα βελτιώσουμε τα οικονομικά της Περιφέρειας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.