«Η λαμψη της εξεγερσης του 1973 παραμενει σημερα ζωντανη»

Μήνυμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης

Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνεται την Κυριακή στην πόλη μας θα συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες». Σημείο συνάντησης είναι η είσοδος της Παλιάς Νομικής με τον Σύλλογο σε μήνυμά του να τονίζει τα εξής:
 
«Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει τους ιστορικούς αγώνες για τη δημοκρατία και τον σημαίνοντα ρόλο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν 46 χρόνια. Εκφράζουμε το σεβασμό μας προς όλους εκείνους που μέσα σε απολυταρχικό καθεστώς έχασαν ή διακινδύνευσαν τη ζωή τους και την ελευθερία τους για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.  Οι πρωτοστάτες αυτοί έμειναν για πάντα στην ιστορία βροντοφωνάζοντας το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ελληνικού λαού, την Ελευθερία και έδειξαν το δρόμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης.
 
Η λάμψη της εξέγερσης του 1973 παραμένει σήμερα ζωντανή μέσα στους αγώνες της νεολαίας για σχολείο και ζωή με προοπτική, μέσα στους αγώνες της εργαζόμενης πλειοψηφίας για ανατροπή των πολιτικών των υπερεθνικών οργανισμών του κεφαλαίου και όσων κυβερνήσεων τις εφαρμόζουν, μέσα στους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των  σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.
 
Ο Σύλλογός μας δίνει το παρόν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην συγκέντρωση – πορεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 17:30 με αφετηρία την είσοδο της Παλιάς Νομικής».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.