1142: Καταγγελλεις η ενημερωνεσαι, πληρωνεις!

Γνώμη

Η νέα τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες και πληροφορίες στο πλαίσιο εφαρμογής  του αντικαπνιστικού νόμου, που τέθηκε σε λειτουργία από την Τρίτη φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές πως έχει χρέωση που ξεκινάει από 0,15 ευρώ ανά λεπτό και μπορεί να φτάσει ως και 0,30 ευρώ ανά λεπτό!
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 κλήσεις, από την έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής. Βέβαια, η γραμμή ενημέρωσης και καταγγελιών 1142 για τον αντικαπνιστικό νόμο χρεώνεται χωρίς να αναφέρεται ρητά το κόστος στο ηχογραφημένο μήνυμα της υποδοχής παρά μόνο ότι η «χρέωση για τη συγκεκριμένη χρήση εξαρτάται από τον κατάλογο του παρόχου σας».
 
Εν τέλει πρέπει να παραδεχτούμε πως σκέφτηκε ξεκαρδιστικό τρολάρισμα στους αντικαπνιστές το Υπουργείο Υγείας. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί αν η γραμμή δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ή για να έχει έσοδα. Και κυρίως σε ποιόν πάνε τα έσοδα αυτά. Όλα αυτά ερωτήσεις προς … έχοντες ευήκοα ώτα, πλην του γεγονότος της λειτουργίας της γραμμής κατά την δική μας πάντα άποψη λανθασμένες πρακτικές και συνήθειες εγκαθιδρύει και δη καταγγελτικές!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.