Γνωριμια με την Κοινωνικα Υποστηριζομενη Γεωργια

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στην Πολιτιστική Κίνηση

Το ΑγροΟικόΠολις, το Ελληνικό Δίκτυο για την Αγροοικολογία, τη Διατροφική Κυριαρχία και την Πρόσβαση στη Γη, επίσημος εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών κινημάτων της Διατροφικής Κυριαρχίας, της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόσβασης στη Γη, ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων σε αστικές και ημιαστικές περιοχές. Η θεματική των εκδηλώσεων είναι η Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ) ως εργαλείο ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών, ενδυνάμωσης του ρόλου των μικρών παραγωγών και δημιουργίας ανθεκτικών κοινοτήτων.
 
Η πρώτη εκδήλωση, «ΚΥΓΕΩ: Η τροφή σου στα χέρια σου!» θα υλοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στην Κομοτηνή, στο χώρο «Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης», Φιλίππου 31 (απέναντι από το 3ο Λύκειο), σε συνεργασία με την ομάδα Σπορίτες Ροδόπης και με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ Κομοτηνής.
 
«Από πού προέρχεται η τροφή μας;» Ένα ερώτημα που ταλανίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθημερινά. Η άγνωστη προέλευση των σπόρων, η χρήση συμβατικών μεθόδων καλλιέργειας με αλόγιστη εφαρμογή χημικών, τα τροφομίλια και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, είναι μερικοί μόνο παράγοντες που μετατρέπουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές απλούς θεατές στο διατροφικό σύστημα.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα επεξηγηθεί τι είναι ένα εγχείρημα ΚΥΓΕΩ, τα οφέλη που παρέχει τόσο σε γεωργούς όσο και σε καταναλωτές. Θα αναφερθούν ζητήματα και διαδικασίες καθημερινής λειτουργίας, εσωτερικής οργάνωσης, λήψης αποφάσεων καθώς και οικονομικής βιωσιμότητας.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, η ομάδα «Σπορίτες Ροδόπης» θα διανείμει παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων! Οι ποικιλίες που θα διανεμηθούν είναι οι εξής: Μπάμιες, κολοκύθα για πίτα, χρωματιστό καλαμπόκι, πιπεριά γεμιστή Κύμης, πιπεριά γεμιστή Ζουλού, πιπεριά Φλωρίνης, πιπεριά κατσίκια Κηπουρού, ντοματοπιπεριά, μελιτζάνα μαύρη, μελιτζάνα άσπρη, ντομάτα Κηπουρού, ντομάτα Τσερόκι, ντομάτα Κίτρινη ξερική, ντομάτα Πηλίου, αγγούρι μέτριο, ρόκα, λαχανίδα, καλέντουλα!
 
Info
Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: Νίκος Δομπάζης (Τηλ: 6944 284612)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΚΥΓΕΩ, επισκεφθείτε τη σελίδα του ΑγροΟικόΠολις στο facebook: facebook.com/Agroecopolis.Hellas/ ή την ιστοσελίδα: www . agroecopolis . org

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.