620 γυναικες εχει βοηθησει το Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων Κομοτηνης

Ενημέρωση στην Κεντρική πλατεία για τα συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Δράση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησε και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών Κομοτηνής το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, μεταξύ των οποίων και το τμήμα η Ελληνική Αστυνομία.
 
Το Συμβουλευτικό κέντρο, μαζί με τον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών εντάσσεται σε ένα ευρύτερο δίκτυο 63 δομών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, στο οποίο εντάσσονται οι ξενώνες φιλοξενίας, τα συμβουλευτικά Κέντρα και η τηλεφωνική γραμμή SOS15900.

Σε ότι αφορά το Συμβουλευτικό κέντρο της Κομοτηνής, σημείωσε η κοινωνική λειτουργός του κ. Ευστρατία Γοντουδάκη, λειτουργεί από το 2012, είναι στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται, με σύμβουλο υποδοχής, νομικό, κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, ενώ από τα 2012 μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει και βοηθήσει περίπου 620 γυναίκες, ενώ έχουν δυνατότητα για πολύ περισσότερες.
 
«Το θέμα της βίας κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί ένα θέμα ταμπού, για το οποίο λίγοι μιλούν» ανέφερε, ωστόσο μέρες σαν και αυτή, πραγματοποιούν αυτή τη δράση για να υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να τις ακούσουν.
 
Για αυτό τους καλούν να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στο Κέντρο ώστε να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται.
 
Δράσεις σαν και αυτή την δευτέρας είναι σημαντική ώστε να αναδεικνύεται το ζήτημα, όμως μέρος της δουλειάς τους είναι και η δικτύωση με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς μπορούν, ώστε να είναι ενημερωμένες και οι υπηρεσίες και οι φορείς της πόλης και των γειτονικών περιοχών, ότι υπάρχουν υπηρεσίες που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο.
 
«Βλέπουμε ότι με το πέρασμα του χρόνου απευθύνονται σε εμάς όλο και περισσότερες γυναίκες, με αφορμή τις δράσεις που κάνουμε όχι μόνο αυτή τη μέρα αλλά και όλο το χρόνο» ανέφερε η Κοινωνική λειτουργός, που θεωρεί πως μια ένδειξη του πόσο καλά λειτουργεί η δικτύωσή τους είναι ότι έχουν πολλές ωφελούμενες με παραπομπή από διάφορες υπηρεσίες ή άλλες γυναίκες που έχουν εξυπηρετηθεί αλλά και από τα μέσα επικοινωνίας.
 
Άλλωστε εξυπηρετούν γυναίκες όχι μόνο από τη Ροδόπη, αλλά και όλη την περιφέρεια αλλά και κατά περίπτωση και από άλλες περιοχές της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.