Συνεχιζει τις κινητοποιησεις του ο Συλλογος Φοιτητων της Κοινωνικης Διοικησης

Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης προχώρησε  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατείας της Κομοτηνής με σκοπό να μοιράσει το πλαίσιο πάλης και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Αλληλέγγυοι στάθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Νομικής και φοιτητές και από άλλες σχολές που έθεσαν τα δικά τους αιτήματα.
 
Όπως εξηγούν τα μέλη του Συλλόγου «το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές. Ο σύλλογος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή καλώντας όλα τα μέλη του να μην υποκύψουν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση στους όρους σπουδών μας αλλά οργανωμένα να προχωρήσουμε σε άμεση διεκδίκηση για κάθε ζήτημα.
 
Ζητήματα όπως οι μετακινήσεις μας σε άλλες πόλεις της Θράκης στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής, οι περιορισμένες θέσεις πρακτικής, οι επόπτες που δεν φτάνουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δεν θα πληρωθεί καμία πρακτική με την δικαιολογία ότι λόγω κατάτμησης το τμήμα δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (!!!). Ακόμη, πρόσφατα συμφοιτητές μας κινδύνευσαν να τραυματιστούν στο αμφιθέατρο, με την πτώση κομματιού της ψευδοροφής και είναι άγνωστο πότε θα επισκευαστεί με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε σε χώρους άλλων τμημάτων ή σε κτίρια προκάτ.
 
Οι κινητοποιήσεις μας μετά τα οξυμένα προβλήματα ακολουθούν το πανελλαδικό αγωνιστικό κλίμα, όταν χιλιάδες φοιτητές συσπειρώνονται στους συλλόγους τους και διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας και για το επικείμενο νομοσχέδιο που κάνει λόγο για διαγραφές φοιτητών «ν+2»,εισαγωγή βάσης του 10 και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στις σχολές μας».
 
Τα μέλη του Συλλόγου καλούν κάθε φοιτητή να στηρίξει τον αγώνα τους και να παλέψει μαζί τους για μια ζωή με δικαιώματα.

Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

-Μισθός και ασφάλιση για όλους τους ασκούμενους. Δωρεάν μεταφορά για όλους τους ασκούμενους. Να δοθούν πίσω τα λεφτά που έχουν ξοδέψει.
-Όλοι οι φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους στην ώρα τους σε κρατικούς φορείς.
-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες.
-Σίτιση, στέγαση, μεταφορές δωρεάν στην ευθύνη του κράτους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.