Παντα δυναμικη η συμμετοχη στην Αιμοδοσια του Ν. Σιδηροχωριου

Η 18η Εθελοντική Αιμοδοσία συνέπεσε με τα τριάντα χρόνια από την προσφορά του πρώτου πολυδωρητή οργάνων στην Ελλάδα, τη μνήμη του οποίου τιμούν μέχρι και σήμερα

Την 18η αιμοδοσία τους, με τη συμμετοχή κατοίκων του Ν. Σιδηροχωρίου αλλά και από τα Παγούρια, Μ. Κρανοβούνι, Αγίους Θεοδώρους και Ν. Ανδριανή, διοργάνωσαν, με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, οι Αιμοδότες του Ν. Σιδηροχωρίου την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο παλιό δημαρχείο του οικισμού.
 
Ψυχή της προσπάθειας για ακόμα μια φορά η αεικίνητη Εύα Τσουρπουδή, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια αυτή την προσπάθεια και συνεχίζει χωρίς να σταματά.
 

Η Κυριακή ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα, μιας και συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την δωρεά του πρώτου πολυδωρητή οργάνων στην Ελλάδα, του Κωστάκη Μεσογίτη, που έφυγε σε ηλικία 13,5 ετών, και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα ζωτικά του όργανα σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.
 
Ο Κώστας Μεσογίτης ήταν η πρώτη περίπτωση δότη, που η οικογένειά του δώρισε όλα τα ζωτικά του όργανα. Στη μνήμη του ίδρυσε τον σύνδεσμο αιμοδοτών δωρητών οργάνων σώματος, «Κωστάκης Μεσογίτης», ο οποίος αναλαμβάνει την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων, ενώ ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ήταν και η κ. Τσουρπουδή.
 
Για αυτό και στην αιμοδοσία του Ν. Σιδηροχωρίου, είχαν τις αφίσες του Συνδέσμου, θυμούμενοι αυτή την πρώτη προσφορά και συνεχίζοντας στο δρόμο που άνοιξε εδώ και χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.