Η «κανονικοτητα» των παρανομων σταθμευσεων

Για τις παράνομες σταθμεύσεις επί πεζοδρομίων στην Φιλλύρα και ευρύτερα…

Ως αυτονόητα κρίθηκαν τα ερωτήματα που απηύθυνε συμπολίτης μας, με επιστολή του προς τον Δήμο Αρριανών και το  Α. Τ. Φιλλύρας -και κοινοποιήθηκε και στον «ΠτΘ»- από τον πρώτο, σχετικά με τις παράνομες σταθμεύσεις επί πεζοδρομίου εντός του οικισμού που παρατήρησε σε πρόσφατή επίσκεψή του.

Ο αναγνώστης του «ΠτΘ» στην σχετική επιστολή κατέγραφε και περιέγραφε την εικόνα σταθμευμένων οχημάτων επάνω στο πρόσφατα κατασκευασμένο πεζοδρόμιο «ολημερίς» όπως επεσήμανε, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κίνηση επί του  πεζοδρομίου των πεζών, απευθύνοντας σχετικά με τις κινήσεις που προτίθενται να κάνουν για την αλλαγή της εικόνας αυτής, στους δύο παραλήπτες.

Σε επικοινωνίας μας τον Δήμο Αρριανών τα όσα κατέθεσε δια ερωτημάτων ο αναγνώστης κρίθηκαν ως αυτονόητα με την επισήμανση ωστόσο ότι ο έλεγχος της στάθμευσης, παράνομης και μη, εντός και εκτός του οικισμού, δεν αποτελεί αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής, η οποία θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα και τα δικαιώματα ελεύθερης μετακίνησης – και εν γένει τα δικαιώματα – των πολιτών.

Γεγονός άλλωστε  που αποδεικνύεται και από τις εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, τις ειδικές λωρίδες όδευσης ατόμων με μειωμένη ορατότητα κ.α.

Σε κάθε περίπτωση όπως υπογραμμίστηκε και από πλευράς του Δήμου, και θέλουμε να πιστεύουμε πως αντικατοπτρίζει και την άποψη της πλειοψηφίας τουλάχιστον των πολιτών, η εικόνα αυτή δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία. 

Οι αρμόδιοι λοιπόν να επιληφθούν και κυρίως, ενδεχόμενης απουσίας ή αδυναμίας αυτών, οι ίδιοι οι πολίτες να επιδεικνύουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τους συμπολίτες και τον δημόσιο χώρο.

Άλλωστε το καταγγελθέν περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αλλά έχει αναχθεί σε στοιχείο «κανονικότητας» της καθημερινότητάς των πολιτών στην Ελλάδα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.